Dugina salata od kupusa s preljevom od jogurta, senfa i kopra
Recept iz: Justine Schofield
U povećoj zdjeli izmiješati kupus, mrkvu, papriku, koromač, rotkvice, mladi luk i grožđe.
Preljev (dressing) napraviti stavljajući u manju zdjelu jogurt, senf, limunov sok i naribanu koricu, med i kopar – začiniti i dobro promiješati da se sjedini.
Razvući dressing po povrću.
Salatu s preljevom od sjemenki buče i sezama poslužiti dodajući grančice kopra i koromača, po želji.
Sastojci
- ¼ zelenog kupusa, sitno isjeckati
- ¼ crvenog kupusa sitno isjeckati
- 2 mrkve, narezati na rezance (ili naribati)
- 1 žuta paprika izrezana na tanke trake
- 1 crvena paprika izrezana na tanke trake
- 4 rotkvice, izrezati na rezance
- 1 koromač, izrezati na tanke trake, dodatni listići za ukrašavanje
- 2 mlada luka, ukoso fino narezati
- 1 dobra šaka prepolovljenih bobica crnoga grožđa
- ½ šalice grčkog jogurta
- 2 žlice senfa Dijon
- sok i naribane korice ½—1 limuna
- 1 žlica meda
- sol i papar po ukusu
- 2 žlice kopra, sitno nasjeckati, plus nekoliko grančica za serviranje
- 1 šačica prženih bučinih sjemenki
- ½ žlice sjemenki crnog sezama
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli