U povećoj zdjeli izmiješati kupus, mrkvu, papriku, koromač, rotkvice, mladi luk i grožđe.

Preljev (dressing) napraviti stavljajući u manju zdjelu jogurt, senf, limunov sok i naribanu koricu, med i kopar – začiniti i dobro promiješati da se sjedini.

Razvući dressing po povrću.

Salatu s preljevom od sjemenki buče i sezama poslužiti dodajući grančice kopra i koromača, po želji.

Sastojci

  • ¼ zelenog kupusa, sitno isjeckati
  • ¼ crvenog kupusa sitno isjeckati
  • 2 mrkve, narezati na rezance (ili naribati)
  • 1 žuta paprika izrezana na tanke trake
  • 1 crvena paprika izrezana na tanke trake
  • 4 rotkvice, izrezati na rezance
  • 1 koromač, izrezati na tanke trake, dodatni listići za ukrašavanje
  • 2 mlada luka, ukoso fino narezati
  • 1 dobra šaka prepolovljenih bobica crnoga grožđa
  • ½ šalice grčkog jogurta
  • 2 žlice senfa Dijon
  • sok i naribane korice ½—1 limuna
  • 1 žlica meda
  • sol i papar po ukusu
  • 2 žlice kopra, sitno nasjeckati, plus nekoliko grančica za serviranje
  • 1 šačica prženih bučinih sjemenki
  • ½ žlice sjemenki crnog sezama

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve