Domaća čokolada za čokoladne štangice, mousse od čokolade i čokoladno mlijeko
Recept iz: Hidde de Brabander
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Pecite zrna kakaa približno 12 minuta u pećnici. Potom temperaturu povisite na 180 °C i pecite zrna kakaa približno 12 minuta.
Tamna čokolada
Uklonite ljusku sa zrna kakaa. Preostalu jezgru sameljite u multipraktiku. Otopite kakao-maslac. Kakao-maslac dodajte mljevenim zrnima i zajedno sa šećerom od šećerne trske meljite dok ne dobijete čokoladu. Tablirajte čokoladu.
Tabliranje
Pri tabliranju se dvije trećine čokolade ohladi na otprilike 26 °C te se pomiješaju s preostalom čokoladom čija je temperatura otprilike 40 °C. Na taj će način čokolada postići savršenu temperaturu od otprilike 32 °C te se može dalje oblikovati. Na videu možete pogledati kako se tablira čokolada. Izlijte čokoladu u kalup i ostavite da se stvrdne.
Mliječna čokolada
Uklonite ljusku sa zrna kakaa. Preostalu jezgru sameljite u multipraktiku. Otopite kakao-maslac. Čaj lapsang ostavite u kakao-maslacu oko 30 minuta. Kakao-maslac dodajte mljevenim zrnima kakaa i zajedno sa šećerom od šećerne trske i mlijekom u prahu meljite dok ne dobijete čokoladu. Tablirajte čokoladu.
Tabliranje
Tablirajte čokoladu. Mliječnu čokoladu ulijte u kalup. Višnje nasjeckajte i pospite po mliječnoj čokoladi. Dodajte i nešto čaja u mliječnu čokoladu. Ostavite čokoladu da se stvrdne.
Čokoladno mlijeko
Zakuhajte mlijeko i otopite u njemu komadiće čokolade.
Mousse od tamne čokolade
Krema od žumanjaka
Istucite žumanjke da budu prozračni. Zakuhajte šećer i vodu na temperaturu od 115 °C. Vruć sirup ulijte u žumanjke i smanjite brzinu miksera. Tucite smjesu dok se ne ohladi.
Mousse od tamne čokolade
Vrhnje za šlag istucite tako da bude gustoće jogurta, a čokoladu otopite na pari. Otopljenu čokoladu pomiješajte s tučenim vrhnjem. Umiješajte kremu od žumanjaka. Stavite mousse od čokolade u hladnjak da se stvrdne.
Sastojci
- Tamna čokolada350 g pečenih i očišćenih zrna kakaa 75 g kakao-maslaca 75 g šećera od šećerne trskeMliječna čokolada225 g pečenih i očišćenih zrna kakaa 75 g kakao-maslaca 65 g mlijeka u prahu 65 g šećera od šećerne trske 5 g čaja lapsang (dimljeni crni čaj) višnje iz kompotaČokoladno mlijeko600 ml mlijeka 200 g vrhnja 300 g čokoladeKrema od žumanjaka90 g žumanjaka 60 ml vode 175 g šećera pistacije bademi orasiMousse od tamne čokolade120 g tamne čokolade 150 g kreme od žumanjaka 315 g vrhnjaDodatne potrepštine Multipraktik mramorna ploha paletni noževi i kalup za čokoladne štangice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Hidde de Brabander
Pavlova torta s mousseom od viskija i čokolade i s kokicama
Recepti Hidde de Brabander
Punjeni slatki ravioli
Recepti Hidde de Brabander
Canelé (francuski minikuglofi)
Recepti Hidde de Brabander
Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella
Recepti Hidde de Brabander
Ušećerena rabarbara s jagodama i sladoledom od jogurta
Recepti Hidde de Brabander
Parfe kolač s brusnicama i slanim karamel-umakom
Recepti Hidde de Brabander
Paprenjaci
Recepti Hidde de Brabander
Kolačići Rose de Reims
Recepti Hidde de Brabander
Pecivo na pari punjeno parfeom od šipka
Recepti Hidde de Brabander
Crêpe Suzette (palačinke u umaku od naranče)