Domaća čokolada za čokoladne štangice, mousse od čokolade i čokoladno mlijeko

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Pecite zrna kakaa približno 12 minuta u pećnici. Potom temperaturu povisite na 180 °C i pecite zrna kakaa približno 12 minuta.

 

Tamna čokolada

Uklonite ljusku sa zrna kakaa. Preostalu jezgru sameljite u multipraktiku. Otopite kakao-maslac. Kakao-maslac dodajte mljevenim zrnima i zajedno sa šećerom od šećerne trske meljite dok ne dobijete čokoladu. Tablirajte čokoladu.

 

Tabliranje

Pri tabliranju se dvije trećine čokolade ohladi na otprilike 26 °C te se pomiješaju s preostalom čokoladom čija je temperatura otprilike 40 °C. Na taj će način čokolada postići savršenu temperaturu od otprilike 32 °C te se može dalje oblikovati. Na videu možete pogledati kako se tablira čokolada. Izlijte čokoladu u kalup i ostavite da se stvrdne.

 

Mliječna čokolada

Uklonite ljusku sa zrna kakaa. Preostalu jezgru sameljite u multipraktiku. Otopite kakao-maslac. Čaj lapsang ostavite u kakao-maslacu oko 30 minuta. Kakao-maslac dodajte mljevenim zrnima kakaa i zajedno sa šećerom od šećerne trske i mlijekom u prahu meljite dok ne dobijete čokoladu. Tablirajte čokoladu.

 

Tabliranje

Tablirajte čokoladu. Mliječnu čokoladu ulijte u kalup. Višnje nasjeckajte i pospite po mliječnoj čokoladi. Dodajte i nešto čaja u mliječnu čokoladu. Ostavite čokoladu da se stvrdne.

 

Čokoladno mlijeko

Zakuhajte mlijeko i otopite u njemu komadiće čokolade.

 

Mousse od tamne čokolade

Krema od žumanjaka

Istucite žumanjke da budu prozračni. Zakuhajte šećer i vodu na temperaturu od 115 °C. Vruć sirup ulijte u žumanjke i smanjite brzinu miksera. Tucite smjesu dok se ne ohladi.

 

Mousse od tamne čokolade

Vrhnje za šlag istucite tako da bude gustoće jogurta, a čokoladu otopite na pari. Otopljenu čokoladu pomiješajte s tučenim vrhnjem. Umiješajte kremu od žumanjaka. Stavite mousse od čokolade u hladnjak da se stvrdne. 

Sastojci

  • Tamna čokolada350 g pečenih i očišćenih zrna kakaa 75 g kakao-maslaca 75 g šećera od šećerne trskeMliječna čokolada225 g pečenih i očišćenih zrna kakaa 75 g kakao-maslaca 65 g mlijeka u prahu 65 g šećera od šećerne trske 5 g čaja lapsang (dimljeni crni čaj) višnje iz kompotaČokoladno mlijeko600 ml mlijeka 200 g vrhnja 300 g čokoladeKrema od žumanjaka90 g žumanjaka 60 ml vode 175 g šećera pistacije bademi orasiMousse od tamne čokolade120 g tamne čokolade 150 g kreme od žumanjaka 315 g vrhnjaDodatne potrepštine Multipraktik mramorna ploha paletni noževi i kalup za čokoladne štangice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve