Dimljeni losos s čili salsom
Način pripreme:
1. Uzmite metalnu kutiju za kekse i na dno stavite žičanu mrežu. Stavite jedan sloj iverja ili drvenih strugotina, a na njih stavite vezice začina. Na žičanu mrežu stavite ribu, koju ste prethodno začinili soli i maslinovim uljem. Probodite poklopac kutije na 5-6 mjesta zavijačem. Zatvorite kutiju i stavite na vatru 4-5 minuta.
2. Prerežite rajčice na polovice i istisnite njihovu unutrašnjost. Ostatak narežite na kockice i stavite u posudu. Ljute paprike narežite na tanke kolutiće i dodajte rajčicama. Istisnite polovicu limuna. Dodajte krastavac narezan na kockice i kolutiće mladog luka. Usitnite korijandar, a možete iskoristiti i njegove stabljike. Ogulite avokado i narežite na kockice, pa i njega dodajte u posudu. Začinite soli i pomiješajte. Polijte s malo maslinova ulja.
3. Poslužite dimljeni losos s obilnom količinom pikantne salse
Sastojci
- Sastojci2 kom fileta lososa 1 stabljika ružmarina 1 stabljika kadulje solZa salsu2 rajčice 3 ljute čili paprike 3 različite vrste 2 vezice korijandra 0.5 avokada 0.5 krastavca 1 limeta 4 vezice mladog luka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom