Dimljeni filet pastrve s ječmom
Recept iz: Primož Dolničar
1. Isfiletirajte pastrve.
2. Na vatru stavite wok od lijevanog željeza da se zagrije.
3. U zagrijani wok istresite strugotine.
4. Filete stavite u lim za pečenje s rupicama.
5. Lim za pečenje stavite na wok i pustite da se fileti 7-8 minuta dime.
6. Strugotine polijte s malo vode da nastane gust dim i pustite filete da se dime još tri minute.
Priprema 2:
1. U lonac ulijte vodu.
2. Posolite.
3. Ječam istresite u vodu.
4. Kuhajte 20 minuta; da bude al dente.
5. Izlijte vodu.
Priprema 3:
1. Narezanu mrkvu popržite na maslinovu ulju.
2. Dodajte kuhani ječam, oprani špinat i timijan i sve lagano promiješajte.
3. Na pari kuhajte brokulu i šparoge, otprilike tri minute.
4. Povrće stavite u tavu i dodajte maslac. Lagano promiješajte.
Sastojci
- Sastojci dvije pastrve od pola kilograma; od svake dobijete dva fileta 400 g ječma 250 g svježeg špinata 2 mrkve lovorov list svježi timijan maslinovo ulje sol žlica maslaca 120 g kelja pupčara 150 g svježih šparoga strugotine od kruškina drvetaZa umak400 g muškatne bundeve manji koromač 2 manje glavice luka kozjaka maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće