Dimljeni filet pastrve s ječmom

Dimljeni filet pastrve s ječmom

Opis

Priprema 1:

 
1. Isfiletirajte pastrve.
 
2. Na vatru stavite wok od lijevanog željeza da se zagrije.
 
3. U zagrijani wok istresite strugotine.
 
4. Filete stavite u lim za pečenje s rupicama.
 
5. Lim za pečenje stavite na wok i pustite da se fileti 7-8 minuta dime.
 
6. Strugotine polijte s malo vode da nastane gust dim i pustite filete da se dime još tri minute.

 

Priprema 2:

 
1. U lonac ulijte vodu.
 
2. Posolite.
 
3. Ječam istresite u vodu.
 
4. Kuhajte 20 minuta; da bude al dente.
 
5. Izlijte vodu.
 

Priprema 3:

1. Narezanu mrkvu popržite na maslinovu ulju. 
 
2. Dodajte kuhani ječam, oprani špinat i timijan i sve lagano promiješajte.
 
3. Na pari kuhajte brokulu i šparoge, otprilike tri minute.
 
4. Povrće stavite u tavu i dodajte maslac. Lagano promiješajte.

Sastojci

Sastojci

  • dvije pastrve od pola kilograma; od svake dobijete dva fileta
  • 400 g ječma
  • 250 g svježeg špinata
  • 2 mrkve
  • lovorov list
  • svježi timijan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • žlica maslaca
  • 120 g kelja pupčara
  • 150 g svježih šparoga
  • strugotine od kruškina drveta

Za umak

  • 400 g muškatne bundeve
  • manji koromač
  • 2 manje glavice luka kozjaka
  • maslinovo ulje

Povezani recepti