Dimljeni filet pastrve s ječmom
Priprema 1:

 
1. Isfiletirajte pastrve.
 
2. Na vatru stavite wok od lijevanog željeza da se zagrije.
 
3. U zagrijani wok istresite strugotine.
 
4. Filete stavite u lim za pečenje s rupicama.
 
5. Lim za pečenje stavite na wok i pustite da se fileti 7-8 minuta dime.
 
6. Strugotine polijte s malo vode da nastane gust dim i pustite filete da se dime još tri minute.

 

Priprema 2:

 
1. U lonac ulijte vodu.
 
2. Posolite.
 
3. Ječam istresite u vodu.
 
4. Kuhajte 20 minuta; da bude al dente.
 
5. Izlijte vodu.
 

Priprema 3:

1. Narezanu mrkvu popržite na maslinovu ulju. 
 
2. Dodajte kuhani ječam, oprani špinat i timijan i sve lagano promiješajte.
 
3. Na pari kuhajte brokulu i šparoge, otprilike tri minute.
 
4. Povrće stavite u tavu i dodajte maslac. Lagano promiješajte.

Sastojci

  • Sastojci dvije pastrve od pola kilograma; od svake dobijete dva fileta 400 g ječma 250 g svježeg špinata 2 mrkve lovorov list svježi timijan maslinovo ulje sol žlica maslaca 120 g kelja pupčara 150 g svježih šparoga strugotine od kruškina drvetaZa umak400 g muškatne bundeve manji koromač 2 manje glavice luka kozjaka maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve