Dimljeni filet pastrve s ječmom
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- dvije pastrve od pola kilograma; od svake dobijete dva fileta
- 400 g ječma
- 250 g svježeg špinata
- 2 mrkve
- lovorov list
- svježi timijan
- maslinovo ulje
- sol
- žlica maslaca
- 120 g kelja pupčara
- 150 g svježih šparoga
- strugotine od kruškina drveta
- 400 g muškatne bundeve
- manji koromač
- 2 manje glavice luka kozjaka
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Isfiletirajte pastrve.
- 2. Na vatru stavite wok od lijevanog željeza da se zagrije.
- 3. U zagrijani wok istresite strugotine.
- 4. Filete stavite u lim za pečenje s rupicama.
- 5. Lim za pečenje stavite na wok i pustite da se fileti 7-8 minuta dime.
- 6. Strugotine polijte s malo vode da nastane gust dim i pustite filete da se dime još tri minute.
- 7. U lonac ulijte vodu.
- 8. Posolite.
- 9. Ječam istresite u vodu.
- 10. Kuhajte 20 minuta; da bude al dente.
- 11. Izlijte vodu.
- 12. Narezanu mrkvu popržite na maslinovu ulju.
- 13. Dodajte kuhani ječam, oprani špinat i timijan i sve lagano promiješajte.
- 14. Na pari kuhajte brokulu i šparoge, otprilike tri minute.
- 15. Povrće stavite u tavu i dodajte maslac. Lagano promiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom