Dimljene kobasice stroganoff
Recept iz: Rachel Khoo
Zakipite veliki lonac posoljene vode za tagliatelle ili pappardelle.
Stavite maslac, luk i kobasice u veliku tavu. Popržite, povremeno tresući, sve dok kobasice i luk ne postanu zlatne boje. Dodajte pire od rajčica, senf, papriku i vrhnje te nastavite miješati tako da se okusi prožmu te krčkajte lagano 5 minuta.
Kušajte kako je začinjeno pa dodajte što treba prema ukusu.
Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode. Kuhajte 7 minuta (ili prema uputama na pakiranju). Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte šalicu vode od kuhanja (oko 80ml). Dodajte šalicu te vode od tjestenine u umak s kobasicama. Umiješajte bobice i maknite s vatre.
Umiješajte tjesteninu u umak dok se dobro ne obloži te posipajte vlascem. Odmah poslužite.
Savjet: Umak možete napraviti dan ranije (samo ne dodajte vlasac u tom slučaju) a zatim ga lagano zagrijte kad vam zatreba. Također možete zamrznuti umak u dobro zatvorenoj posudi na mjesec dana. Jednostavno dodajte vodu od tjestenine kao što je navedeno gore netom prije serviranja i skuhajte svježu tjesteninu.
Vegetarijanska verzija: Kobasice možete zamijeniti s 350g sitno sjeckanog patlidžana i žličicom dimljene paprike (umjesto obične paprike).
Sastojci
- kockica maslaca
- 1 veliki luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 350g svinjskih ili dimljenih kobasica, narezanih na sitne kockice
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žličica paprike
- 130ml kiselog vrhnja
- morske soli i crnog papra
- 400g tagliatella ili pappardella
- 2 žlica bazginih ili običnih bobica
- stručak sitno nasjeckanog svježeg vlasca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rachel Khoo
Kokosovi keksi od bijele čokolade s bobicama
Recepti Rachel Khoo
Tostirana ječmena kaša s rižotom od gljiva
Recepti Rachel Khoo
Pita od sira Västerbotten