Zakipite veliki lonac posoljene vode za tagliatelle ili pappardelle.

Stavite maslac, luk i kobasice u veliku tavu. Popržite, povremeno tresući, sve dok kobasice i luk ne postanu zlatne boje. Dodajte pire od rajčica, senf, papriku i vrhnje te nastavite miješati tako da se okusi prožmu te krčkajte lagano 5 minuta.

Kušajte kako je začinjeno pa dodajte što treba prema ukusu.  

Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode. Kuhajte 7 minuta (ili prema uputama na pakiranju). Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte šalicu vode od kuhanja (oko 80ml). Dodajte šalicu te vode od tjestenine u umak s kobasicama. Umiješajte bobice i maknite s vatre.

Umiješajte tjesteninu u umak dok se dobro ne obloži te posipajte vlascem. Odmah poslužite.

Savjet: Umak možete napraviti dan ranije (samo ne dodajte vlasac u tom slučaju) a zatim ga lagano zagrijte kad vam zatreba. Također možete zamrznuti umak u dobro zatvorenoj posudi na mjesec dana. Jednostavno dodajte vodu od tjestenine kao što je navedeno gore netom prije serviranja i skuhajte svježu tjesteninu.

Vegetarijanska verzija: Kobasice možete zamijeniti s 350g sitno sjeckanog patlidžana i žličicom dimljene paprike (umjesto obične paprike).

Sastojci

  • kockica maslaca
  • 1 veliki luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 350g svinjskih ili dimljenih kobasica, narezanih na sitne kockice
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žličica paprike
  • 130ml kiselog vrhnja
  • morske soli i crnog papra
  • 400g tagliatella ili pappardella
  • 2 žlica bazginih ili običnih bobica
  • stručak sitno nasjeckanog svježeg vlasca

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve