Dimljena pureća prsa s umakom od borovnica
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Pripremite majonezu:
Stavite sastojke u zdjelu, osim ulja, i dobro promiješajte. Sada pažljivo
dodajte ulje uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte sol i
papar po želji.
Salata:
Operite rukolu, dobro je ocijedite i raspodijelite na četiri tanjura. Narežite
piletinu na tanke trakice te posložite po salati.
Za pripremu
umaka: ručnim mikserom usitnite borovnice. Umiješajte jogurt i majonezu te
dodajte malo likera. Dodajte sol i papar. Poslužite salatu s umakom.
Sastojci
- Salata500 g rukole 100 g borovnica 1 dimljena pileća prsaMajoneza20 ml octa 1 velika žlica gorušice 1 žumanjak 70 ml maslinova uljaUmak200 g borovnica 400 ml jogurta 100 g majoneze sol svježe mljeveni papar liker od borovniceSmoothie900 ml mlijeka od soje 400 g borovnica 1 velika žlica šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom