Priprema:


Pripremite majonezu:
Stavite sastojke u zdjelu, osim ulja, i dobro promiješajte. Sada pažljivo dodajte ulje uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte sol i papar po želji.


Salata:
Operite rukolu, dobro je ocijedite i raspodijelite na četiri tanjura. Narežite piletinu na tanke trakice te posložite po salati.

Za pripremu umaka: ručnim mikserom usitnite borovnice. Umiješajte jogurt i majonezu te dodajte malo likera. Dodajte sol i papar. Poslužite salatu s umakom.

U posudu za mjerenje ulijte mlijeko od soje te dodajte borovnice i šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Servirajte u visokim čašama.

Sastojci

  • Salata500 g rukole 100 g borovnica 1 dimljena pileća prsaMajoneza20 ml octa 1 velika žlica gorušice 1 žumanjak 70 ml maslinova uljaUmak200 g borovnica 400 ml jogurta 100 g majoneze sol svježe mljeveni papar liker od borovniceSmoothie900 ml mlijeka od soje 400 g borovnica 1 velika žlica šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve