Dhansak janjetina
Recept iz: Mary Berry
Jedan od najpopularnijih indijskih recepata otkrit će vam zašto je janjetina toliko popularna namirnica!
Sastojci
- Sastojci:
- 3 žlice suncokretovog ulja,
- 1 kg janjetine (lopatica, but ili kombinacija),
- 2 luka,
- 25 g naribanog korijena đumbira,
- 4 češnja češnjaka,
- 2 čili crvene paprike,
- 10 zrna kardamona (zdrobiti u avanu),
- 1,5 žlica kima,
- 1,5 žlica korijandera,
- 1,5 žlica kurkume,
- 400 g rajčice (iz konzerve),
- 200 ml goveđeg temeljca,
- 75 g crvene leće,
- 3 žlice meda,
- sol, papar,
- riža za prilog.
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
- U većoj posudi zagrijte 2 žlice ulja (ovo treba biti posuda s poklopcem u kojoj se može kuhati na štednjaku i peći u pećnici). Na ulje stavite janjetinu i na laganoj vatri pecite sa svih strana dok ne dobije lijepu smeđu boju (zatvarate pore mesu). Nakon toga izvadite meso i odložite ga.
- U posudu dodajte ostatak ulja i nasjeckani luk koji se prži dok ne omekša.
- U međuvremenu, u sjeckalicu stavite đumbir, češnjak i čili papriku te sve usitnite .
- U avanu usitnite zrna kardamona. Prvo će se odvojiti ljuskice, a nakon toga će se moći lijepo usitniti u prah. Dodajte ga s ostalim povrćem i začinima u posudu. Pomiješajte.
- Dodajte janjetinu. Poklopite i stavite u pećnicu na 1,5 – 2 sata dok ne bude lijepo mekana. Ako je povrće gotovo, poslužite s kuhanom rižom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recepti Luca Ciano
Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine