Opis

Način pripreme:

1. Ogulite stručke rabarbare i pomoću gulilice napravite nekoliko tankih traka. Uronite ih u posudu s ledom i vodom te ih ostavite u hladnjaku jedan sat. One će biti potrebne za ukrašavanje.

2. Оguljene trake stavite u vodu, dodajte šećer, jagode i kuhajte na vatri. Treba dobiti sirup. Njime zalijte rabarbaru narezanu na duge trake, pokrijte folijom i ostavite da omekša.

3. Za puslice od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer, a kada su dobro istučena, sipajte i šećer u prahu te nastavite tući. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (s ventilatorom). U lim na silikonski podmetač pomoću noža povucite duge trake od kraja do kraja. Posipajte kokosovim brašnom. Stavite ih u pećnicu da se suše 30-40 minuta, trebaju postati hrskave.

4. Za medenu pitu stavite med i šećer u duboki lonac. Kada smjesa postane svijetlo smeđa, dodajte sodu. Dobro promiješajte i odmah maknite s vatre.

5. Za mrvice zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (s ventilatorom). Stavite u posudu za miksanje sitno narezane bademe, smeđi šećer, maslac, brašno i kakao. Miješajte dok ne dobijete mrvice. Prebacite ih u lim prekriven papirom za pečenje i stavite da se peku oko 10 minuta.

6. S jagodama pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Dodajte listić mente, sok od limete i pasirajte. U toj smjesi marinirajte jagode. 

7. Za kremu istucite ricottu sa šećerom i prstohvatom soli.

8. U posudu za serviranje stavite kremu od ricotte, komadiće medene pite, marinirane jagode, rabarbaru, puslice, mrvice i ukrase od traka rabarbare.

 

Način pripreme:

1. Ogulite stručke rabarbare i pomoću gulilice napravite nekoliko tankih traka. Uronite ih u posudu s ledom i vodom te ih ostavite u hladnjaku jedan sat. One će biti potrebne za ukrašavanje.

2. Оguljene trake stavite u vodu, dodajte šećer, jagode i kuhajte na vatri. Treba dobiti sirup. Njime zalijte rabarbaru narezanu na duge trake, pokrijte folijom i ostavite da omekša.

3. Za puslice od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer, a kada su dobro istučena, sipajte i šećer u prahu te nastavite tući. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (s ventilatorom). U lim na silikonski podmetač pomoću noža povucite duge trake od kraja do kraja. Posipajte kokosovim brašnom. Stavite ih u pećnicu da se suše 30-40 minuta, trebaju postati hrskave.

4. Za medenu pitu stavite med i šećer u duboki lonac. Kada smjesa postane svijetlo smeđa, dodajte sodu. Dobro promiješajte i odmah maknite s vatre.

5. Za mrvice zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (s ventilatorom). Stavite u posudu za miksanje sitno narezane bademe, smeđi šećer, maslac, brašno i kakao. Miješajte dok ne dobijete mrvice. Prebacite ih u lim prekriven papirom za pečenje i stavite da se peku oko 10 minuta.

6. S jagodama pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Dodajte listić mente, sok od limete i pasirajte. U toj smjesi marinirajte jagode. 

7. Za kremu istucite ricottu sa šećerom i prstohvatom soli.

8. U posudu za serviranje stavite kremu od ricotte, komadiće medene pite, marinirane jagode, rabarbaru, puslice, mrvice i ukrase od traka rabarbare.


Savjet:

Preostale kakao mrvice, puslice i medenu pitu možete iskoristiti kao sastojke za druge deserte. 

Sastojci

Od rabarbare

  • 240 g rabarbare (2 stručka)
  • 8 smrznutih jagoda
  • 80 g šećera
  • 150 g vode

Za puslice s kokosom

  • 80 g bjelanjaka
  • 80 g šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • 30 g kokosovog brašna

S medenom pitom

  • 200 g šećera
  • 120 g meda
  • 40 g sode bikarbone

S kakao mrvicama

  • 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g sitno sjeckanih badema
  • 115 g brašna
  • 25 g kakaa u prahu

S jagodama

  • 5 jagoda
  • 100 g šećera
  • 100 g vode
  • 2 stručka mente
  • 1 limeta

Za kremu

  • 200 g ricotta sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli

Povezani recepti