Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 240 g rabarbare (2 stručka)
  • 8 smrznutih jagoda
  • 80 g šećera
  • 150 g vode
  • 80 g bjelanjaka
  • 80 g šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • 30 g kokosovog brašna
  • 200 g šećera
  • 120 g meda
  • 40 g sode bikarbone
  • 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g sitno sjeckanih badema
  • 115 g brašna
  • 25 g kakaa u prahu
  • 5 jagoda
  • 100 g šećera
  • 100 g vode
  • 2 stručka mente
  • 1 limeta
  • 200 g ricotta sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli

Priprema

  • 1. Ogulite stručke rabarbare i pomoću gulilice napravite nekoliko tankih traka. Uronite ih u posudu s ledom i vodom te ih ostavite u hladnjaku jedan sat. One će biti potrebne za ukrašavanje.
  • 2. Оguljene trake stavite u vodu, dodajte šećer, jagode i kuhajte na vatri. Treba dobiti sirup. Njime zalijte rabarbaru narezanu na duge trake, pokrijte folijom i ostavite da omekša.
  • 3. Za puslice od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer, a kada su dobro istučena, sipajte i šećer u prahu te nastavite tući. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (s ventilatorom). U lim na silikonski podmetač pomoću noža povucite duge trake od kraja do kraja. Posipajte kokosovim brašnom. Stavite ih u pećnicu da se suše 30-40 minuta, trebaju postati hrskave.
  • 4. Za medenu pitu stavite med i šećer u duboki lonac. Kada smjesa postane svijetlo smeđa, dodajte sodu. Dobro promiješajte i odmah maknite s vatre.
  • 5. Za mrvice zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (s ventilatorom). Stavite u posudu za miksanje sitno narezane bademe, smeđi šećer, maslac, brašno i kakao. Miješajte dok ne dobijete mrvice. Prebacite ih u lim prekriven papirom za pečenje i stavite da se peku oko 10 minuta.
  • 6. S jagodama pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Dodajte listić mente, sok od limete i pasirajte. U toj smjesi marinirajte jagode. 
  • 7. Za kremu istucite ricottu sa šećerom i prstohvatom soli.
  • 8. U posudu za serviranje stavite kremu od ricotte, komadiće medene pite, marinirane jagode, rabarbaru, puslice, mrvice i ukrase od traka rabarbare.

Povezani recepti

Vidi sve