Opis
Način pripreme:
1. Ogulite stručke rabarbare i pomoću gulilice napravite nekoliko tankih traka. Uronite ih u posudu s ledom i vodom te ih ostavite u hladnjaku jedan sat. One će biti potrebne za ukrašavanje.
2. Оguljene trake stavite u vodu, dodajte šećer, jagode i kuhajte na vatri. Treba dobiti sirup. Njime zalijte rabarbaru narezanu na duge trake, pokrijte folijom i ostavite da omekša.
3. Za puslice od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer, a kada su dobro istučena, sipajte i šećer u prahu te nastavite tući. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (s ventilatorom). U lim na silikonski podmetač pomoću noža povucite duge trake od kraja do kraja. Posipajte kokosovim brašnom. Stavite ih u pećnicu da se suše 30-40 minuta, trebaju postati hrskave.
4. Za medenu pitu stavite med i šećer u duboki lonac. Kada smjesa postane svijetlo smeđa, dodajte sodu. Dobro promiješajte i odmah maknite s vatre.
5. Za mrvice zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (s ventilatorom). Stavite u posudu za miksanje sitno narezane bademe, smeđi šećer, maslac, brašno i kakao. Miješajte dok ne dobijete mrvice. Prebacite ih u lim prekriven papirom za pečenje i stavite da se peku oko 10 minuta.
6. S jagodama pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Dodajte listić mente, sok od limete i pasirajte. U toj smjesi marinirajte jagode.
7. Za kremu istucite ricottu sa šećerom i prstohvatom soli.
8. U posudu za serviranje stavite kremu od ricotte, komadiće medene pite, marinirane jagode, rabarbaru, puslice, mrvice i ukrase od traka rabarbare.
Način pripreme:
1. Ogulite stručke rabarbare i pomoću gulilice napravite nekoliko tankih traka. Uronite ih u posudu s ledom i vodom te ih ostavite u hladnjaku jedan sat. One će biti potrebne za ukrašavanje.
2. Оguljene trake stavite u vodu, dodajte šećer, jagode i kuhajte na vatri. Treba dobiti sirup. Njime zalijte rabarbaru narezanu na duge trake, pokrijte folijom i ostavite da omekša.
3. Za puslice od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer, a kada su dobro istučena, sipajte i šećer u prahu te nastavite tući. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (s ventilatorom). U lim na silikonski podmetač pomoću noža povucite duge trake od kraja do kraja. Posipajte kokosovim brašnom. Stavite ih u pećnicu da se suše 30-40 minuta, trebaju postati hrskave.
4. Za medenu pitu stavite med i šećer u duboki lonac. Kada smjesa postane svijetlo smeđa, dodajte sodu. Dobro promiješajte i odmah maknite s vatre.
5. Za mrvice zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (s ventilatorom). Stavite u posudu za miksanje sitno narezane bademe, smeđi šećer, maslac, brašno i kakao. Miješajte dok ne dobijete mrvice. Prebacite ih u lim prekriven papirom za pečenje i stavite da se peku oko 10 minuta.
6. S jagodama pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Dodajte listić mente, sok od limete i pasirajte. U toj smjesi marinirajte jagode.
7. Za kremu istucite ricottu sa šećerom i prstohvatom soli.
8. U posudu za serviranje stavite kremu od ricotte, komadiće medene pite, marinirane jagode, rabarbaru, puslice, mrvice i ukrase od traka rabarbare.
Savjet:
Preostale kakao mrvice, puslice i medenu pitu možete iskoristiti kao sastojke za druge deserte.
Sastojci
Od rabarbare
- 240 g rabarbare (2 stručka)
- 8 smrznutih jagoda
- 80 g šećera
- 150 g vode
Za puslice s kokosom
- 80 g bjelanjaka
- 80 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- 30 g kokosovog brašna
S medenom pitom
- 200 g šećera
- 120 g meda
- 40 g sode bikarbone
S kakao mrvicama
- 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 150 g smeđeg šećera
- 150 g sitno sjeckanih badema
- 115 g brašna
- 25 g kakaa u prahu
S jagodama
- 5 jagoda
- 100 g šećera
- 100 g vode
- 2 stručka mente
- 1 limeta
Za kremu
- 200 g ricotta sira
- 60 g šećera u prahu
- 1 prstohvat soli