Opis

  1. U lonac stavite ogrozde, šećer i sok od bazge. Kuhajte na jakoj vatri dok se šećer ne rastopi, a voće postane mekano. Maknite s vatre i odvojite četvrtinu kuhanih ogrozda.
  2. Izmiksajte preostale ogrozde u mikseru ili procesoru za hranu, zatim protisnite kroz cjedilo i uklonite kožicu. Ostavite sa strane da se ohladi.
  3. Vrhnje izmiksajte u zdjeli dok se ne formiraju nježni vrhovi, zatim izvadite pjenjaču iz zdjele. Umiješajte jogurt i usitnjene ogrozde. Podijelite na šest čaša.
  4. Čaše ostavite u hladnjaku barem 2 sata, dozvolite da se stisne.
  5. Za posluživanje, žlicom raspodijelite preostale ogrozde po vrhu svake čaše i ukrasite s mentom, ako je koristite. Poslužite s medom po vrhu.

Sastojci

  • 500g ogrozda, odrezani krajevi
  • 100g sitnog šećera
  • 3 žlice soka od bazge
  • 200g punomasnog slatkog vrhnja
  • 100ml gustog grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • svježih grančica mente, za dekoraciju (po želji)

Povezani recepti