Desert od jaja s kikirikijem i đumbirom
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova.
Sastojci
- 12 žumanjaka
- 2 bjelanjka
- 375 g šećera
- 1 dcl vode
- 1 štapić cimeta
- 1 čajna žlica naribanog đumbira
- 100 g kikirikija
Priprema
- 1. Kuhajte vodu i šećer te miješajte dok se šećer ne otopi.
- 2. U lonac dodajte cimet i đumbir.
- 3. U međuvremenu umutite jaja.
- 4. Kada zakipi, u smjesu polako kroz cjedilo dodajte jaja.
- 5. Pustite da se krčka te kutljačom počnite vaditi komadiće jaja.
- 6. Razdvojite jaja vilicom što će desertu dati izgled poderanih paketića.
- 7. Stavite jaja u duboki tanjur te posipajte kikirikijem i cimetom.
- 8. Zapecite u pećnici.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci