Desert od jaja s kikirikijem i đumbirom

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova.

Sastojci

  • 12 žumanjaka
  • 2 bjelanjka
  • 375 g šećera
  • 1 dcl vode
  • 1 štapić cimeta
  • 1 čajna žlica naribanog đumbira
  • 100 g kikirikija

Priprema

  • 1. Kuhajte vodu i šećer te miješajte dok se šećer ne otopi.
  • 2. U lonac dodajte cimet i đumbir.
  • 3. U međuvremenu umutite jaja.
  • 4. Kada zakipi, u smjesu polako kroz cjedilo dodajte jaja.
  • 5. Pustite da se krčka te kutljačom počnite vaditi komadiće jaja.
  • 6. Razdvojite jaja vilicom što će desertu dati izgled poderanih paketića.
  • 7. Stavite jaja u duboki tanjur te posipajte kikirikijem i cimetom.
  • 8. Zapecite u pećnici.

Povezani recepti

Vidi sve