Desert “Meringue”

Priprema:

1.    Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.

2.    Pomiješati brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3.    Umutiti maslac sa 80 g šećera. Dodati žumanjke uz stalno miješanje. Dodati vanilin šećer. Uliti mlijeko i ponovno umutiti. Dodati suhe sastojke i ponovno umutiti.

4.    Staviti tijesto u lim s pomičnim dnom (promjera 23 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. 

5.    Umutiti bjelanjke s malo soli i tartar kremom. Postupno dodati preostali šećer. Umutiti dok se ne oblikuje glatki meringue.

6.    Žlicom izvaditi meringue na pecivo. Ukrasiti mljevenim bademima.

7.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 170 stupnjeva. Peći piškotu oko 30 minuta. Ostaviti da se ohladi.

8.    Umutiti šlag s vanilin šećerom. Umiješati krem sir sa šećerom za glazuru.

9.    Pomiješati krem sir s umućenim šlagom. Prebaciti smjesu u vrećicu za šlag.

10.Za karamel, staviti šećer u posudu i 60 ml vode. Kuhati dok se ne oblikuje karamel.

11.Uliti vrhnje i kad se šećer rastopi, skinuti s vatre i dodati maslac i sol. Promiješati i ostaviti da se ohladi.

12.Žlicom izvaditi kremu na piškotu i ukrasiti karamelom. Izrezati i servirati kolač.

Sastojci

  • Sastojci 3 jajeta 200 g šećera 90 g brašna 90 g maslaca (na sobnoj temperaturi) 60 ml mlijeka 10 g šećera burbon vanilije 2/3 čajne žličice praška za pecivo 1 žlica kakaa ¼ čajne žličice tartar kreme mljeveni badem za posipanje Za kremu200 g krem sira 100 g šećera za glazuru 150 ml tekućeg punomasnog vrhnja 10 g burbon vanilin šećeraZa karamel150 g šećera 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja 60 g maslaca malo soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve