Džepići s nadjevom od skuše

Priprema

Tijesto

Otopite maslac. U brašnu napravite rupu i u nju razbijte jaje. U rupu dodajte maslac, sol i vodu. Malo-pomalo umiješajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.

 

Nadjev

Mrkvu narežite na sitne kockice i kratko ih blanširajte. Ohladite kockice u hladnoj vodi. Nakidajte i nasjeckajte celerov list. Mladi luk nasjeckajte na tanke kolutove. Povrće pomiješajte sa skušom, đumbirom u prahu i sambalom. Razmutite jaje i dodajte.

 

Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto na njoj tako da bude tanko. S pomoću kalupa izrežite krugove. Rubove tijesta namažite jajetom, stavite žlicu nadjeva i tijesto zatvorite. Rubove džepića pritisnite vilicom ili ih malo okrenite. U woku ili fritezi zagrijte ulje na oko 180 ºC i pržite džepiće tako da budu zlatnosmeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

 

 

 

 

Brzi umak od čilija

Crveni feferon narežite na komadiće. Češnjak ogulite i narežite na komadiće. Natrgajte korijandar. U multipraktiku sameljite feferon, češnjak, pastu od rajčice, šećer u prahu, korijandar, vodu, sok limuna i limete tako da dobijete umak.

 

Posluživanje

Džepiće s nadjevom od skuše poslužite uz umak od čilija.

Sastojci

  • Tijesto50 g maslaca 250 g brašna 1 jaje za tijesto 1 jaje da se tijesto zalijepi malo soli 75 ml vodeNadjev100 g mrkve 4 grančice celerova lista 1 mladi luk 200 g dimljene skuše malo đumbira u prahu 1 žlica sambala (pasta od čilija)Brzi umak od čilija 1 crveni feferon 1 češanj češnjaka 1 žlica paste od rajčica 4 žlice šećera u prahu 3 grančice korijandra 100 ml vode 1 limun 1 limetaDodatne potrepštine ulje za prženje kuhinjski papir kalup za rezanje tijesta od 10 cm brašno za valjanje tijesta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve