Džepići s nadjevom od skuše

Džepići s nadjevom od skuše

Opis

Priprema

Tijesto

Otopite maslac. U brašnu napravite rupu i u nju razbijte jaje. U rupu dodajte maslac, sol i vodu. Malo-pomalo umiješajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.

 

Nadjev

Mrkvu narežite na sitne kockice i kratko ih blanširajte. Ohladite kockice u hladnoj vodi. Nakidajte i nasjeckajte celerov list. Mladi luk nasjeckajte na tanke kolutove. Povrće pomiješajte sa skušom, đumbirom u prahu i sambalom. Razmutite jaje i dodajte.

 

Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto na njoj tako da bude tanko. S pomoću kalupa izrežite krugove. Rubove tijesta namažite jajetom, stavite žlicu nadjeva i tijesto zatvorite. Rubove džepića pritisnite vilicom ili ih malo okrenite. U woku ili fritezi zagrijte ulje na oko 180 ºC i pržite džepiće tako da budu zlatnosmeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

 

 

 

 

Brzi umak od čilija

Crveni feferon narežite na komadiće. Češnjak ogulite i narežite na komadiće. Natrgajte korijandar. U multipraktiku sameljite feferon, češnjak, pastu od rajčice, šećer u prahu, korijandar, vodu, sok limuna i limete tako da dobijete umak.

 

Posluživanje

Džepiće s nadjevom od skuše poslužite uz umak od čilija.

Sastojci

Tijesto

  • 50 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 jaje za tijesto
  • 1 jaje da se tijesto zalijepi
  • malo soli
  • 75 ml vode

Nadjev

  • 100 g mrkve
  • 4 grančice celerova lista
  • 1 mladi luk
  • 200 g dimljene skuše
  • malo đumbira u prahu
  • 1 žlica sambala (pasta od čilija)

Brzi umak od čilija

  • 1 crveni feferon
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica paste od rajčica
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 3 grančice korijandra
  • 100 ml vode
  • 1 limun
  • 1 limeta

Dodatne potrepštine

  • ulje za prženje
  • kuhinjski papir
  • kalup za rezanje tijesta od 10 cm
  • brašno za valjanje tijesta

Povezani recepti