Opis
Priprema
Tijesto
Otopite maslac. U brašnu napravite rupu i u nju razbijte jaje. U rupu dodajte maslac, sol i vodu. Malo-pomalo umiješajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.
Nadjev
Mrkvu narežite na sitne kockice i kratko ih blanširajte. Ohladite kockice u hladnoj vodi. Nakidajte i nasjeckajte celerov list. Mladi luk nasjeckajte na tanke kolutove. Povrće pomiješajte sa skušom, đumbirom u prahu i sambalom. Razmutite jaje i dodajte.
Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto na njoj tako da bude tanko. S pomoću kalupa izrežite krugove. Rubove tijesta namažite jajetom, stavite žlicu nadjeva i tijesto zatvorite. Rubove džepića pritisnite vilicom ili ih malo okrenite. U woku ili fritezi zagrijte ulje na oko 180 ºC i pržite džepiće tako da budu zlatnosmeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.
Brzi umak od čilija
Crveni feferon narežite na komadiće. Češnjak ogulite i narežite na komadiće. Natrgajte korijandar. U multipraktiku sameljite feferon, češnjak, pastu od rajčice, šećer u prahu, korijandar, vodu, sok limuna i limete tako da dobijete umak.
Posluživanje
Džepiće s nadjevom od skuše poslužite uz umak od čilija.
Sastojci
Tijesto
- 50 g maslaca
- 250 g brašna
- 1 jaje za tijesto
- 1 jaje da se tijesto zalijepi
- malo soli
- 75 ml vode
Nadjev
- 100 g mrkve
- 4 grančice celerova lista
- 1 mladi luk
- 200 g dimljene skuše
- malo đumbira u prahu
- 1 žlica sambala (pasta od čilija)
Brzi umak od čilija
- 1 crveni feferon
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica paste od rajčica
- 4 žlice šećera u prahu
- 3 grančice korijandra
- 100 ml vode
- 1 limun
- 1 limeta
Dodatne potrepštine
- ulje za prženje
- kuhinjski papir
- kalup za rezanje tijesta od 10 cm
- brašno za valjanje tijesta