Danski keksi s maslacem

Danski keksi s maslacem

Opis

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C.

Na električni mikser pričvrstite nastavak za miješanje. Tucite maslac i šećer u prahu na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i prozračna, oko 3 minute. Dodajte vaniliju i jaje, tucite dok se ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i tucite dok smjesa ne postane jednolična. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje na koju je pričvršćen zvjezdasti nastavak veličine 0.4 cm (Ateco #825).

Istiskujte krugove promjera 6 cm na papir za pečenje. Između krugova ostavite 5 cm razmaka. Pecite oko 20 minuta, sve dok na rubovima ne postanu zlatni, ali još svijetli na vrhu. Nakon 10 minuta okrenite. Kekse s papirom za pečenje premjestite na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.




Sastojci

Sastojci

  • 1 šalica (226g) slanog maslaca najbolje kvalitete na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 veliko jaje
  • 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna

Povezani recepti