Danski keksi s maslacem

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • 1 šalica (226g) slanog maslaca najbolje kvalitete na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 veliko jaje
  • 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 160°C.
  • 2. Na električni mikser pričvrstite nastavak za miješanje. Tucite maslac i šećer u prahu na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i prozračna, oko 3 minute.
  • 3. Dodajte vaniliju i jaje, tucite dok se ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i tucite dok smjesa ne postane jednolična.
  • 4. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje na koju je pričvršćen zvjezdasti nastavak veličine 0.4 cm (Ateco #825).
  • 5. Istiskujte krugove promjera 6 cm na papir za pečenje. Između krugova ostavite 5 cm razmaka.
  • 6. Pecite oko 20 minuta, sve dok na rubovima ne postanu zlatni, ali još svijetli na vrhu. Nakon 10 minuta okrenite.
  • 7. Kekse s papirom za pečenje premjestite na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.

Povezani recepti

Vidi sve