Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 400g oprane zelene leće
  • 1.5 litra vode
  • 50ml biljnog ulja
  • 4 Indijska lista lovora
  • 3 osušena crvena čilija
  • 8 kardamoma u ljusci
  • 3 češnja češnjaka, narezana
  • 1 komad đumbir veličine palca, nariban
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 kocka povrtnog temeljca
  • 1 žlica kima
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 4 velike rajčice, nasjeckane
  • 50g maslaca
  • 1 limeta, sok i zest
  • šaka korijandera
  • 1 čili, sitno nasjeckan

Priprema

  • Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s teškim dnom, ulijte ulje.
  • Dodajte kardamom, listove lovora, čili i kim, pržite jednu minutu.
  • Dodajte češnjak i đumbir, te pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Dodajte luk i pržite dok ne omekša i karamelizira.
  • Dodajte rajčicu i pirjajte dok se ne raspade.
  • Zatim dodajte leću, vodu, senf i kocku povrtnog temeljca. Pirjajte na slaboj vatri otprilike 30-40 minuta ili dok leća ne omekša.
  • Dovršite tako da prilagodite začine dodavanjem soli, maslaca, sok i zest limuna, te ukrasite korijanderom i narezanim čilijem.

Povezani recepti

Vidi sve