Dahl od leće
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 400g oprane zelene leće
- 1.5 litra vode
- 50ml biljnog ulja
- 4 Indijska lista lovora
- 3 osušena crvena čilija
- 8 kardamoma u ljusci
- 3 češnja češnjaka, narezana
- 1 komad đumbir veličine palca, nariban
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 kocka povrtnog temeljca
- 1 žlica kima
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 4 velike rajčice, nasjeckane
- 50g maslaca
- 1 limeta, sok i zest
- šaka korijandera
- 1 čili, sitno nasjeckan
Priprema
- Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s teškim dnom, ulijte ulje.
- Dodajte kardamom, listove lovora, čili i kim, pržite jednu minutu.
- Dodajte češnjak i đumbir, te pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte luk i pržite dok ne omekša i karamelizira.
- Dodajte rajčicu i pirjajte dok se ne raspade.
- Zatim dodajte leću, vodu, senf i kocku povrtnog temeljca. Pirjajte na slaboj vatri otprilike 30-40 minuta ili dok leća ne omekša.
- Dovršite tako da prilagodite začine dodavanjem soli, maslaca, sok i zest limuna, te ukrasite korijanderom i narezanim čilijem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir