Dahl od leće
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 400g oprane zelene leće
- 1.5 litra vode
- 50ml biljnog ulja
- 4 Indijska lista lovora
- 3 osušena crvena čilija
- 8 kardamoma u ljusci
- 3 češnja češnjaka, narezana
- 1 komad đumbir veličine palca, nariban
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 kocka povrtnog temeljca
- 1 žlica kima
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 4 velike rajčice, nasjeckane
- 50g maslaca
- 1 limeta, sok i zest
- šaka korijandera
- 1 čili, sitno nasjeckan
Priprema
- Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s teškim dnom, ulijte ulje.
- Dodajte kardamom, listove lovora, čili i kim, pržite jednu minutu.
- Dodajte češnjak i đumbir, te pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte luk i pržite dok ne omekša i karamelizira.
- Dodajte rajčicu i pirjajte dok se ne raspade.
- Zatim dodajte leću, vodu, senf i kocku povrtnog temeljca. Pirjajte na slaboj vatri otprilike 30-40 minuta ili dok leća ne omekša.
- Dovršite tako da prilagodite začine dodavanjem soli, maslaca, sok i zest limuna, te ukrasite korijanderom i narezanim čilijem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir