Dagnje u luku
Recept iz: Filipa Gomes
1.Ugrijte dosta maslinova ulja u velikoj i niskoj tavi.
2.Dodajte dva luka narezana na polumjesece ili na kolute, lovorov listić i papričicu. Promiješajte i pirjajte.
3.Dodajte dva češnja češnjaka i nasjeckani korijandar.
4.Kad sve popirjate, dodajte 2 narezane zrelije rajčice i 3 žlice pulpe od rajčice. Popaprite, posolite i neka se sve zgusne.
5.Zatim osvježite s pola čaše bijelog vina i kuhajte dok alkohol ne ispari.
6.Pripremite dagnje. Isperite ih i dobro ocijedite.
7.Ubacite ih u lonac, poklopite, pojačajte vatru i kuhajte 4-5 minuta.
8.Nasjeckajte korijandar i narežite nekoliko kriški kruha.
9.Kad se dagnje otvore, promiješajte da pirjani luk uđe u školjke.
10.Pospite korijandrom, poslužite kruh kao prilog.
Sastojci
- Dagnje u luku 1 srednji luk 1 lovorov list papričica 2 češnja češnjaka korijandar veća zrelija rajčica 3 žlice pulpe od rajčice 1 čaša bijelog vina 1 kg dagnji sol papar kruh
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom