Opis
1.Ugrijte dosta maslinova ulja u velikoj i niskoj tavi.
2.Dodajte dva luka narezana na polumjesece ili na kolute, lovorov listić i papričicu. Promiješajte i pirjajte.
3.Dodajte dva češnja češnjaka i nasjeckani korijandar.
4.Kad sve popirjate, dodajte 2 narezane zrelije rajčice i 3 žlice pulpe od rajčice. Popaprite, posolite i neka se sve zgusne.
5.Zatim osvježite s pola čaše bijelog vina i kuhajte dok alkohol ne ispari.
6.Pripremite dagnje. Isperite ih i dobro ocijedite.
7.Ubacite ih u lonac, poklopite, pojačajte vatru i kuhajte 4-5 minuta.
8.Nasjeckajte korijandar i narežite nekoliko kriški kruha.
9.Kad se dagnje otvore, promiješajte da pirjani luk uđe u školjke.
10.Pospite korijandrom, poslužite kruh kao prilog.
Sastojci
Dagnje u luku
- 1 srednji luk
- 1 lovorov list
- papričica
- 2 češnja češnjaka
- korijandar
- veća zrelija rajčica
- 3 žlice pulpe od rajčice
- 1 čaša bijelog vina
- 1 kg dagnji
- sol
- papar
- kruh