Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 6 bjelanaca
  • Prstohvat vinskog praška za pecivo
  • 85 g šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • 55 g brašna
  • 105 g mljevenih pistacija
  • 80 g kvalitetne bijele čokolade
  • 50 g sušenih brusnica
  • 100 g pistacija, nasjeckanih
  • 15 g šećera u prahu
  • 1 blok kvalitetne bijele čokolade
  • 20 g sušenih brusnica

Priprema

  • 1. Zagrijte ventilacijsku pećnicu na 170°C.
  • 2. Namastite i obložite lim papirom za pečenje, veličine 23 x 13 cm.
  • 3. Umutite bjelanca i vinski prašak za pecivo do srednje gustoće.
  • 4. Postupno dodavajući šećer, nastavite mutiti dok se šećer ne rastopi.
  • 5. U drugu zdjelu sipajte prosijani šećer i brašno a zatim i mljevene pistacije.
  • 6. Lagano umiješajte mješavinu s brašnom.
  • 7. Dodajte čokoladu, brusnice i tri četvrtine nasjeckanih pistacija pa sve dobro promiješajte.
  • 8. Izvadite mješavinu na pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu žlicom.
  • 9. Preostale pistacije pospite po vrhu.
  • 10. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta.
  • 11. Izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi da se potpuno ohladi.
  • 12. Pospite šećer u prahu po kolaču.
  • 13. Pomoću ljuštilice za povrće, oljuštite čokoladu po duljini da nastanu kovrče.
  • 14. Rasporedite čokoladne kovrče i sušene brusnice po kolaču.

Povezani recepti

Vidi sve