Opis

Predgrijte pećnicu na 170°C.

Miksajte bjelanjke s tartar kremom. Kada se formiraju vrhovi srednje veličine, postepeno dodajte fini šećer. Nastavite s miksanjem dok se sav šećer ne rastopi. Uklonite iz miksera. Umješajte prosijane suhe sastojke.

Za kompot, uklonite peteljke jagodama, operite ih i grubo narežite. Stavite ih u tavu zajedno s malinama, opranim kupinama, pastom od vanilije i šećerom u prahu. Neka krčkaju na laganoj vatri 2 minute, uz lagano miješanje. Uklonite s vatre, odložite i pustite da se ohladi.

Da sve zajedno posložite, pripremite prsten za kolače 180x45 ili posudu za pečenje oblažući dno i stranice papirom za pečenje. Poprskajte prsten lagano biljnim uljem prije oblaganja. Koristite ili vrećicu za kreme ili žlicu za punjenje pripremljenog prstena za pečenje do otprilike polovice visine stranice. Uspite kompot od bobica u sredinu dacquoise mješavine, ravnomjerno razmazujući do 10 mm od ruba.

Pokrijte kompot od bobica preostalim dacquoiseom ili s vrećicom za kreme s cijevi od 18 mm ili žlicom oblikujte vrhove na površini.

Pecite kolač na 170°C približno 35—40 minuta u pećnici s ventilatorom. Kad je pečeno, trebao bi imati čvrstu koru izvana i lijepu zlatnu boju.

Razrezan kolač će poslužiti 8—10 ljudi i najbolje se čuva i jede na sobnoj temperaturi. Na sobnoj temperaturi održat će se neka 2—3 dana pohranjen u hermetičnoj kutiji. Zamrznut će potrajati i cijela 3—4 tjedna. Odmrznite ga preko noći u hladnjaku.

Sastojci

  • 225 g bjelanjaka (9 jaja)
  • malo tartar kreme
  • 130 g finog šećera
  • 80 g bademova bašna
  • 80 g lješnjakova brašna
  • 125 g šećera u prahu
  • 80 g običnoga brašna
  • Kompot od bobica
  • 50 g jagoda
  • 100 g malina
  • 40 g kupina (ili borovnica, ako je sezona)
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 40 g finog šećera

Povezani recepti