Cvjetići tikvice na pari sa svježom ricottom, taleggiom i pestom od tikvica

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

 

Sastojci

  • 150 g taleggio sir, narezan na male kockice
  • 100 g Vannella Fresh Ricotta sir
  • 4 inćuna na ulju, ocijeđeni i sitno nasjeckani
  • 1 kuhinjska žlica ‘Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 12 cvjetova tikvice (samo cvijet)
  • 30 g bademi u listićima/naribani, tostirani
  • sol i papar
  • pesto od tikvice
  • 12 stabljika cvjetova tikvice
  • 10 velikih listova bosiljka
  • 1 kuhinjska žlica pinjola
  • ½ režnja češnjaka
  • 125 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • ⅓ limuna, u soku
  • limunova korica

Priprema

  • 1. Pomiješajte taleggio, ricottu, inćune i žlicu ulja dok smjesa ne postane glatka. Začinite po želji. Tikvicama uklonite cvjetove.
  • 2. Za pripremu pesta od tikvica nasjeckajte tikvice i stavite ih u multipraktik zajedno s bosiljkom, pinjolima i češnjakom. Pričekajte dok se sve ne nasjecka. Dodajte preostalo ulje i obradite dok ne postane glatko. Dodajte parmezan, sok od limuna i mahunarke da se sjedine. Začiniti po želji.
  • 3. Razdvojite jednu stranu cvjetova tikvice i vršcima prstiju nježno uklonite prašnike. Napunite cvjetove smjesom od ricotte i nježno zavrnite krajeve kako biste ih zatvorili.
  • 4. Stavite cvjetove tikvica u kuhalo na pari. Poklopite i kuhajte na pari u posudi s vodom koja lagano ključa 2-3 minute. Kod posluživanja, stavite 2-3 žlice pesta od tikvica na svaki tanjur. Na vrh stavite cvjetove tikvica i pospite prženim bademima i malko ulja.

Povezani recepti

Vidi sve