Cvjetići tikvice na pari sa svježom ricottom, taleggiom i pestom od tikvica
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 150 g taleggio sir, narezan na male kockice
- 100 g Vannella Fresh Ricotta sir
- 4 inćuna na ulju, ocijeđeni i sitno nasjeckani
- 1 kuhinjska žlica ‘Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 12 cvjetova tikvice (samo cvijet)
- 30 g bademi u listićima/naribani, tostirani
- sol i papar
- pesto od tikvice
- 12 stabljika cvjetova tikvice
- 10 velikih listova bosiljka
- 1 kuhinjska žlica pinjola
- ½ režnja češnjaka
- 125 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- ⅓ limuna, u soku
- limunova korica
Priprema
- 1. Pomiješajte taleggio, ricottu, inćune i žlicu ulja dok smjesa ne postane glatka. Začinite po želji. Tikvicama uklonite cvjetove.
- 2. Za pripremu pesta od tikvica nasjeckajte tikvice i stavite ih u multipraktik zajedno s bosiljkom, pinjolima i češnjakom. Pričekajte dok se sve ne nasjecka. Dodajte preostalo ulje i obradite dok ne postane glatko. Dodajte parmezan, sok od limuna i mahunarke da se sjedine. Začiniti po želji.
- 3. Razdvojite jednu stranu cvjetova tikvice i vršcima prstiju nježno uklonite prašnike. Napunite cvjetove smjesom od ricotte i nježno zavrnite krajeve kako biste ih zatvorili.
- 4. Stavite cvjetove tikvica u kuhalo na pari. Poklopite i kuhajte na pari u posudi s vodom koja lagano ključa 2-3 minute. Kod posluživanja, stavite 2-3 žlice pesta od tikvica na svaki tanjur. Na vrh stavite cvjetove tikvica i pospite prženim bademima i malko ulja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Banana i limoncello gelato, prženi orasi, limoncello krema
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od kave s bijelom čokoladom
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Luca Ciano
Tekući ravioli od parmezana reggiano i crnog tartufa
Recepti Luca Ciano
Svježe talijatele sa cvjetićima tikvice i blagim provolone umakom
Recepti Luca Ciano
Bivolja bocconcini lizalica punjena s inčunima, medom i bottargom
Recepti Luca Ciano
Parmezanski mus s poširanim kruškama začinjenim lambruscom
Recepti Luca Ciano
Pečena ‘bijela scamorza’ sa slaninom i rajčicama
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira