Zagrijte pećnicu na 160°C i podložite pladanj papirom za pečenje.

U zdjeli pomiješajte brašno s prstohvatom soli. Postupno dodajte vodu kako biste dobili gusto tijesto (slično tijestu za palačinke). Stavite cvjetaču u smjesu i ravnomjerno je obložite. Poslažite cvjetiće u jednom sloju na pripremljeni lim. Pecite u pećnici 15 minuta prije nego ih okrenete i pečete još 10 minuta ili dok ne postigne uravnoteženo zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite 5 minuta.

Dok se cvjetača peče, polako rastopite maslac u lončiću. Sad dodajte češnjak, čili umak, soju i javorov sirup te promiješajte da se poveže. Stavite u veliku zdjelu te dodajte pečenu cvjetaču. Dobro obložite cvjetaču u tom umaku i smjesta poslužite.

Sastojci

  • 1 mala glavica cvjetače, narezana na cvjetne glavice veličine golf loptica
  • 64 g brašna od slanutka
  • 78 ml vode
  • 15g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 120 ml čili umaka
  • 1 žličica sojinog umaka
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • Prstohvat soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve