Za pastu, stavite sve sastojke osim 125 ml (pola šalice) palminog ulja u mužar ili blender i pomiješajte u glatku pastu.

 

Zagrijte preostalo palmino ulje u woku na jakoj vatri. Dodajte pastu i kuhajte otprilike 5 minuta ili dok ne zamiriši. Umiješajte curry prah i salam listove, nakon toga dodajte tunu i lagano miješajte, pazeći da se tuna ne raspadne. 

 

Dodajte kokosovu kremu, začinite je i zakuhajte. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, nakon toga skinite s vatre i ostavite da odstoji 30 minuta prije serviranja s parenom rižom.

 

Opaska: Salam listovi su indonezijski listovi lovora. Možete ih zamijeniti s curry lišćem ili lovorovim listovima.

Sastojci

  • 2 žličice mješavine  curry praha
  • 2 lista salama 
  • 2 kg nasjeckane svježe tune
  • 500 ml (2 šalice) kokosove kreme
  • Sol i papar, prema okusu
  • Parena riža, za serviranje
  • Pasta
  • 6 crvenih čilja
  • 2 komada svježe kurkume, oguljene
  • 8 ljutika
  • 10 kukui oraha
  • 6 češnja češnjaka
  • 3 cm dug komadić galangala, oguljen
  • 1 stabljika limunove trave, zgnječena i ostavljena cijela
  • 375 ml (1,5 šalice) palminog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve