Curry s tunjevinom
Recept iz: Peter Kuruvita
Za pastu, stavite sve sastojke osim 125 ml (pola šalice) palminog ulja u mužar ili blender i pomiješajte u glatku pastu.
Zagrijte preostalo palmino ulje u woku na jakoj vatri. Dodajte pastu i kuhajte otprilike 5 minuta ili dok ne zamiriši. Umiješajte curry prah i salam listove, nakon toga dodajte tunu i lagano miješajte, pazeći da se tuna ne raspadne.
Dodajte kokosovu kremu, začinite je i zakuhajte. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, nakon toga skinite s vatre i ostavite da odstoji 30 minuta prije serviranja s parenom rižom.
Opaska: Salam listovi su indonezijski listovi lovora. Možete ih zamijeniti s curry lišćem ili lovorovim listovima.
Sastojci
- 2 žličice mješavine curry praha
- 2 lista salama
- 2 kg nasjeckane svježe tune
- 500 ml (2 šalice) kokosove kreme
- Sol i papar, prema okusu
- Parena riža, za serviranje
- Pasta
- 6 crvenih čilja
- 2 komada svježe kurkume, oguljene
- 8 ljutika
- 10 kukui oraha
- 6 češnja češnjaka
- 3 cm dug komadić galangala, oguljen
- 1 stabljika limunove trave, zgnječena i ostavljena cijela
- 375 ml (1,5 šalice) palminog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom