Opis

Blago začinite govedinu solju i paprom te zagrijte lonac za kuhanje pod pritiskom ili lonac debelog dna na jakoj vatri. Dodajte 1 žlicu ulja u lonac za kuhanje pod pritiskom ili lonac debelog dna  i u turama od po tri komada dodajte meso te prepecite kockice dok ne postanu zlatno-smeđe (oko tri minute)  Izvadite i stavite na tanjur. Dodajte preostalo ulje i curry pastu te miješajte redovito 1-2 minute na srednje jakoj vatri dok se ne počne dijeliti i ne zamiriše. Vratite meso u lonac i obložite ga pastom te zatim dodajte krumpire i luk. Miješajte da se poveže, a zatim dodajte kokosovo mlijeko. Poklopite poklopcem za kuhanje pod pritiskom i kuhajte 45 minuta.*.

*Ako koristite lonac debelog dna umjesto lonca za kuhanje pod pritiskom, kuhajte pokriveno na slaboj vatri tri sata.
Ispustite paru i otvorite. Maknite s vatre. Provjerite kako je začinjeno i uravnotežite umak dodajući palmin šećer, riblji umak i limetu. lagano promiješajte da se meso i krumpiri ne bi smrvili.

Žlicom s prorezima izvadite govedinu, krumpire i luk na tanjur.

Prelijte gusti umak preko mesa i povrća te posipajte lukom kozjakom, kikirikijem i korijanderom.

Poslužiti s rižom kuhanom na pari.

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1kg odrezaka, narezanih na komade od po 5cm
  • 43 g Massaman curry paste
  • 2 x 270ml limenke kokosovog mlijeka
  • 2 Desiree krumpira, oguljena I narezana na istu veličinu kao govedina
  • 6 malih ukiseljenih lučica ili malih salatnih lukova, oguljenih i cijelih
  • 1 žlica kokosovog šećera ili ribanog palminog šećera
  • ½ žličice ribljeg umaka
  • Sok ½ limete
  • 32 g hrskavo prženog luka kozjaka
  • 64 g kikirikija, tostiranih i sitno sjeckanih
  • lišće korijandera za ukrašavanje

Povezani recepti