Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 3 žličice maslinova ulja
  • 1 veći luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 2,5 cm đumbira, oguljenog i naribanog
  • 3 patlidžana, narezana na kockice
  • 2 žličice pitome crnjike ili sjemenki gorušice
  • 2 žličice smjese indijskih začina garam masala
  • 1 x 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 200 g jogurta, i dodatna količina za prilog
  • Za rižu od cvjetače:
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 800 g riže od cvjetače (kupovne)

Priprema

  • 1. Zagrijte pola količine ulja u tavi i lagano pržite luk 6 minuta, ili dok ne omekša.
  • 2. Dodajte češnjak i đumbir i pržite još minutu, a zatim dodajte ostatak ulja i patlidžane.
  • 3. Pojačajte vatru i pržite patlidžane dok ne poprime smeđu boju s obje strane.
  • 4. Dodajte pitomu crnjiku (ili sjemenke gorušice), začine garam masala, rajčice pa dobro začinite. Neka tiho ključa na laganoj vatri 15 minuta dok patlidžani ne omekšaju a umak se zgusne.
  • 5. Dotad pripremite rižu od cvjetače. Na ugrijanom ulju u tavi pržite češnjak i kurkumu 30 sekundi. Dodajte rižu od cvjetače i malo vode. Pokrijte poklopcem i kuhajte na pari još 5 minuta dok ne zakipi i omekša. Dodajte začine.
  • 6. Umiješajte jogurt u curry pa ostavite da lagano zavrije 1-2 minute.
  • 7. Poslužite s rižom od cvjetače i malo jogurta.

Povezani recepti

Vidi sve