Zagrijte pola količine ulja u tavi i lagano pržite luk 6 minuta, ili dok ne omekša.

Dodajte češnjak i đumbir i pržite još minutu, a zatim dodajte ostatak ulja i patlidžane.

Pojačajte vatru i pržite patlidžane dok ne poprime smeđu boju s obje strane.

Dodajte pitomu crnjiku (ili sjemenke gorušice), začine garam masala, rajčice pa dobro začinite. Neka tiho ključa na laganoj vatri 15 minuta dok patlidžani ne omekšaju a umak se zgusne.

Dotad pripremite rižu od cvjetače. Na ugrijanom ulju u tavi pržite češnjak i kurkumu 30 sekundi. Dodajte rižu od cvjetače i malo vode. Pokrijte poklopcem i kuhajte na pari još 5 minuta dok ne zakipi i omekša. Dodajte začine.

Umiješajte jogurt u curry pa ostavite da lagano zavrije 1-2 minute.

Poslužite s rižom od cvjetače i malo jogurta.

 

 

Sastojci

  • 3 žličice maslinova ulja
  • 1 veći luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 2,5 cm đumbira, oguljenog i naribanog
  • 3 patlidžana, narezana na kockice
  • 2 žličice pitome crnjike ili sjemenki gorušice
  • 2 žličice smjese indijskih začina garam masala
  • 1 x 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 200 g jogurta, i dodatna količina za prilog
  • Za rižu od cvjetače:
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 800 g riže od cvjetače (kupovne)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve