Priprema

  • Narezati lignje na trake veličine 1 cm, na debele kriške i zatim ih staviti u posudu.
  • Dodati pipke, očišćene glave, mangostin, sve začine i polovicu čajne žličice sitno mljevenog crnog papra i dobro izmiješati.
  •  Zagrijati pročišćeni maslac u velikoj, teškoj posudi na srednjoj vatri.
  • Dodati luk, češnjak, lišće curryja i čili i pirjati uz stalno miješanje, 4 minute dok ne dobiju zlatnu boju.
  • Pojačati vatru, dodati lignje i miješati 3 minute, a zatim uliti kokosovo mlijeko.
  • Smanjiti vatru i pirjati još 10 minuta dok lignja ne omekša.
  • Umutiti kokosovu maslac i sok limete i začiniti solju, po ukusu. Trebao bi ostati gust, taman umak.

Sastojci

  • 350 g lignji srednje veličine, očišćene sa sačuvanim glavama i pipcima
  • 3 komada mangostina   
  • ¼ čajne žličice sjemenki komorača  
  • ½ čajne žličice čilija u prahu  
  • ½ čajne žličice mljevene kurkume
  • 1 čajna žličica mljevenog kima
  • 1 ½ čajna žličica mljevenog korijandera  
  • ¼ čajne žličice piskavice
  • 50g pročišćenog maslaca (ghee)  
  • ½ luka, sitno nasjeckanog
  • 3 češnja češnjaka, tanko nasjeckana
  • 1 grančica lista curryja sa skinutim listovima  
  • 2 male zelene čili papričice, nasjeckane  
  • 300ml kokosovog mlijeka 
  • 100ml kokosovog vrhnja  
  • sok od ½ limete

Povezani recepti