Curry od bundeve s brinjal roti tortiljom

Curry od bundeve s brinjal roti tortiljom

Priprema

  • U posudu staviti brašno, maslac, sol i vodu i umiješati da se dobije ljepljivo tijesto.
  • Podijeliti tijesto na kugle i staviti u drugu posudu s uljem da počine.
  • U međuvremenu napraviti sredstvo za kiseljenje. Staviti patlidžan, luk, čili i kurkumu u posudu. Poklopiti posudu i protresti kako bi patlidžan bio jednako prekriven umakom.
  • Zagrijati ulje u woku i popržiti smjesu s patlidžanom. Kada se isprži, izvaditi i prebaciti sadržaj u posudu.
  • U posudi zagrijati još ulja. Ubaciti lišće curryja, češnjak, sjemenke gorušice, sjemenke kima i još  malo kurkume, šećera i octa.
  • Pirjati dok smjesa začina ne zamiriše i kušati je li podjednako kiselo i slatko.
  • Skinuti s vatre, pomiješati s patlidžanom i ostaviti sa strane.
  • Da se napravi curry, staviti pročišćeni maslac, listove curryja, luk, češnjak i zelene čili papričice u posudu i pirjati dok ne zamirišu.
  •  
  • Dodati korijander, pastu od curryja, gustin, kim, kurkumu i smjesu od gorušice i propržiti sve par minuta.
  •  
  • Obložiti dno posude s kriškama bundeve i uliti malo vode, kao i kokosov maslac.
  •  
  • Posoliti i popirjati te pričekati da prokuha. Smanjiti vatru, poklopiti posudu i ostaviti da se krčka na blagoj vatri.
  • U međuvremenu spremiti tortilje. Uzeti kuglu tijesta i prstima razviti da bi se napravio tanki disk. Žlicom izvaditi smjesu s patlidžanom i staviti u sredinu diska. Presaviti tijesto u oblik trokuta.
  • Zagrijati ulje na tavi na slaboj vatri i popržiti trokut sa svih strana kako bi se zatvorio.
  • Zatim staviti trokut ravno na tavu da se ispeče. Ponoviti s preostalim sastojcima.
  • Provjeriti je li se bundeva ispekla i maknuti curry s vatre.
  •  
  • Poslužiti svaki trokut s curryjem od bundeve.
  •  

Sastojci

Za brinjal tortilju:

  • 256 g brašna  
  • 2 jušne žlice maslaca  
  • ½ čajne žličice soli
  • 236 ml vode ili onoliko koliko je potrebno da se tijesto namoči, da ne bude ljepljivo
  • 100ml ulja za podmazivanje tave  

Za Brinjol kiseljenje:

  • 1 veliki patlidžan, narezan na štapiće  
  • 8 komada crvenog luka, nasjeckanog na četvrtine  
  • 2 zelena čilija  
  • 1 jušna žlica kurkume  
  • 500 ml ulja
  • 2 grančice lista curryja  
  • 4 češnja češnjaka  
  • 1 čajna žličica sjemenki gorušice
  • ½ čajne žličice sjemenki kima  
  • 1 jušna žlica šećera
  • 1 jušna žlica octa  

Za curry od bundeve:

  • 2 jušne žlice pročišćenog maslaca (ghee), otopljenog
  • 1 grančica lista curryja  
  • 1 srednji luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka  
  • 1 zelene čili papričice  
  • 1 čajna žličica korjandera u prahu
  • 1 čajna žličica pečenog curryja u prahu
  • 2 jušne žlice gustina
  • 2 čajne žličice kima u prahu  
  • ½ čajne žličice kurkume  
  • 1 jušna žlica senfa
  • 1 velika bundeva, oguljena i narezana na debele kriške  
  • 400ml vode
  • 100ml kokosovog vrhnja
  • 1 čajna žličica soli  

Povezani recepti