Cupcakes od limete i sira

Priprema

 

Smjesa za cupcakes od limete

Zagrijte pećnicu na 175 ºC. Košarice za cupcakes stavite u lim. Tucite maslac i šećer te postupno dodajte jaja. Naribajte koricu limete i umiješajte je u brašno. Limetu iscijedite i smjesi dodajte malo soka. Prosijte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli te dodajte smjesi s maslacem. Smjesu za cupcakes stavite u vrećicu za ukrašavanje.

 

Nadjev cheesecake

Tucite kremasti sir, šećer i jaje tako da smjesa bude prozračna. Naribajte koricu limete i dodajte je kremastom siru zajedno s malo limetina soka. Nasjeckajte kekse cantuccini na komadiće i umiješajte ih u smjesu s kremastim sirom.

 

Dno košarica za cupcakes prekrijte slojem smjese za cupcakes. Na nju dodajte žlicu nadjeva cheesecake. Ostatak košarice ispunite smjesom za cupcakes tako da bude prekriveno tri četvrtine košarice. Pecite cupcakes oko 25 minuta na 175 °C.

 

Krema od kokosa

Zakuhajte kokosovo mlijeko i pola količine šećera. Žumanjke umutite s ostatkom šećera i likerom od kokosa te umiješajte brašno. Smjesi s jajima dodajte toplo kokosovo mlijeko, vratite natrag u lončić i dobro promiješajte. Kada krema od kokosa prokuha, kuhajte je oko 2 minute na laganoj vatri. Ostavite vrhnje od kokosa da se ohladi na limu, prekriveno plastičnom folijom.

 

Miješajte maslac, šećer u prahu i ohlađeno vrhnje od kokosa dok ne dobijete homogenu kremu. Na svaki cupcake istisnite malo kokosove kreme u obliku rozete.

 

Šećer s metvicom

Sameljite šećer i pola šake listića metvice u posudi miksera tako da dobijete zelen i mirisan šećer. Za ukras pospite cupcakes šećerom s metvicom.

Dodatne potrepštine

Košarice za cupcakes, lim za cupcakes,mikser, plastična  folija, štapni mikser s pripadajućom posudom, vrećica za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom.

 


Sastojci

  • Smjesa za cupcakes od limete200 g omekšanog maslaca 200 g šećera 1 žlica vanilijina šećera 3 jaja 05 limete 200 g brašna 2 žličice praška za pecivo 1 prstohvat soli Nadjev cheesecake200 g kremastog sira 50 g šećera 1 jaje 05 limete 100 g keksa cantucciniKrema od kokosa250 ml kokosova mlijeka 25 ml likera od kokosa (možete ga izostaviti ako ne želite upotrebljavati alkohol) 50 g šećera 2 žumanjka 2 žlice brašna 250 g maslaca 60 g šećera u prahuŠećer s metvicom4 žlice šećera vezica metvice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve