Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 ºC. U zdjeli pomiješajte integralno brašno, zobeno brašno, obje vrste šećera, prašak za pecivo i cimet te tucite metlicom.

U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, suncokretovo ulje i mlijeko. Spojite te dvije smjese i miksajte ih u multipraktiku ili na niskoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Ako nemate multipraktik, upotrijebite blender. Dodajte borovnice i umiješajte ih. Ulijte smjesu u kalupiće na limu za cupcakes tako da tijestom  ispunite ¾ kalupića. Pecite oko 25 minuta.

 

 

U zdjelu multipraktika stavite omekšani maslac, šećer u prahu i vaniliju. Tucite maslac ravnom mutilicom dok ne postane pjenast. Ovo će trajati oko 10 minuta. Ako nemate multipraktik, upotrijebite blender. Umiješajte kremasti sir spatulom dok ne dobijete glatku smjesu te postupno dodajte maslac. Tucite dok se sve ne sjedini. Na vrh cupcakea stavite grumen kreme te ukrasite borovnicama. 

Sastojci

  • Za cupcake200 g integralnog brašna 50 g zobenog brašna 120 g smeđeg šećera prstohvat mljevenog cimeta 1 velika žlica praška za pecivo (7 grama) 2 jaja 180 g suncokretova ulja 225 ml mlijeka 150 ml borovnicaZa preljev200 g maslaca na sobnoj temperaturi 200 g šećera u prahu srž sastrugana iz štapića vanilije 200 g kremastog sira na sobnoj temperaturi 250 g borovnica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve