Opis

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 ºC. U zdjeli pomiješajte integralno brašno, zobeno brašno, obje vrste šećera, prašak za pecivo i cimet te tucite metlicom.

U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, suncokretovo ulje i mlijeko. Spojite te dvije smjese i miksajte ih u multipraktiku ili na niskoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Ako nemate multipraktik, upotrijebite blender. Dodajte borovnice i umiješajte ih. Ulijte smjesu u kalupiće na limu za cupcakes tako da tijestom  ispunite ¾ kalupića. Pecite oko 25 minuta.

 

 

U zdjelu multipraktika stavite omekšani maslac, šećer u prahu i vaniliju. Tucite maslac ravnom mutilicom dok ne postane pjenast. Ovo će trajati oko 10 minuta. Ako nemate multipraktik, upotrijebite blender. Umiješajte kremasti sir spatulom dok ne dobijete glatku smjesu te postupno dodajte maslac. Tucite dok se sve ne sjedini. Na vrh cupcakea stavite grumen kreme te ukrasite borovnicama. 

Sastojci

Za cupcake

  • 200 g integralnog brašna
  • 50 g zobenog brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • prstohvat mljevenog cimeta
  • 1 velika žlica praška za pecivo (7 grama)
  • 2 jaja
  • 180 g suncokretova ulja
  • 225 ml mlijeka
  • 150 ml borovnica

Za preljev

  • 200 g maslaca
  • na sobnoj temperaturi
  • 200 g šećera u prahu
  • srž sastrugana iz štapića vanilije
  • 200 g kremastog sira
  • na sobnoj temperaturi
  • 250 g borovnica

Povezani recepti