Crveno voće sa sirupom od bosiljka

Crveno voće sa sirupom od bosiljka

Opis

Način pripreme:

1. Za mrvice usitnite lješnjake. Stavite ih u posudu i dodajte ostale sastojke. Rukama promiješajte sastojke. Oni se moraju dobro umiješati kako bi nastalo tijesto. U plitkom limu, na papiru za pečenje, usitnite smjesu i ravnomjerno je rasporedite. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 165 stupnjeva 12 minuta.

2. Za sirup od bosiljka ukuhajte sirup od vode i šećera. Čim se šećer rastopi i sirup se zgusne, uklonite ga s vatre i ostavite da se ohladi. U posudu s vrućom vodom stavite listove bosiljka na jednu minutu. Izvadite ih u cjedilo i odmah prelijte hladnom vodom. Zatim ih ostavite da se dobro procijede. U blenderu izmiješajte šećerni sirup s lišćem bosiljka.

3. Ugrijte jabučni sirup u posudi tako da ga miješate.

4. Po sredini tanjura vrhnjem iscrtajte liniju. Oko nje postavite svježe voće, a jagode prepolovite. Ako nije sezona crvenoga voća, desert možete pripremiti s mangom i ananasom, primjerice. Po vrhnju napravite trake od sirupa od bosiljka. Sirupom

možete oblikovati i točkice na različitim mjestima, ali ne stavljajte mnogo jer ima jak okus. Pečene mrvice raspodijelite između voća. Po jagodama prelijte malo toplog jabučnog sirupa.

 

Savjet za vino: Jelu odgovara bijelo desertno vino iz Argentine, iz Patagonije.

Sastojci

Sastojci

  • 8 žlica kiselog vrhnja
  • 250 g jagoda
  • 150 g malina
  • 200 g kupina
  • 150 g jabučnog maslaca

Za mrvice

  • 50 g oguljenih lješnjaka
  • 50 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 45 g brašna
  • prstohvat soli

Za sirup od bosiljka

  • 90 ml vode
  • 110 g šećera
  • 2 vezice bosiljka