Crveni losos
Recept iz: Sara La Fountain

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 700 g fileta lososa
- Začini
- 1 cikla krupno narezana
- 1–1 ½ žličica morske soli
- ½ žlice šećera
- 2 čajne žličice hrena
- ½ vezice začinskog bilja sjeckanog
Priprema
- 1. Za začine, pomiješati sastojke u posudi. Rasporediti začine na file lososa i prekriti ga plastičnom folijom. Ostaviti u hladnjaku preko noći.
- 2. Ukloniti začine s filea i narezati ga na tanke kriške.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)