Crvena pizza od tjestenine

Za podlogu od tjestenine
- 150 g špageta
- 1 žlica ulja, i još malo da pokapate
- 2 jaja, istučena
- Prstohvat origana
Za crveni nadjev
- 400 g cherry rajčica iz limenke, pogledajte savjet
- 1 žličica origana
- dobar prstohvat šećera
- 50 g crnih maslina, ocijeđenih i bez koštica
- 6 fileta inćuna, ocijeđenih
- 6 velikih listova lovora
Priprema
1. Kuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi 10 minuta da budu al dente. Ocijedite špagete i ostavite ih u cjedilu dok ne isteče većina vode.
2. Zagrijte pećnicu na visoku temperaturu. U međuvremenu započnite pripremu jednostavnog crvenog umaka. U srednje veliki lonac stavite rajčice, origano, sol i papar. Ostavite da krčka 5 minuta, a potom to izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatki umak. Začinite solju, paprom i šećerom.
3. Rasprostrite čistu krpu, na nju istresite tjesteninu te je zamotajte u krpu da uklonite sav višak tekućine.
4. U velikoj tavi zagrijte jednu žlicu maslinova ulja. U velikoj zdjeli istucite jaja s origanom i začinima. Stavite tjesteninu u zdjelu s jajima i promiješajte da sva tjestenina bude obložena jajima. To je najlakše učiniti rukama.
5. Kad se ulje u tavi zagrije, dodajte tjesteninu (trebalo bi biti dovoljno za dvije podloge) i ravnomjerno je rasporedite po tavi. Pržite 4 minute ili dok ne postane hrskava i poprimi zlatnu boju.
6. Vrh premažite umakom od rajčice te poslažite filete inćuna i masline. Stavite u pećnicu pod gril na 4-5 minuta. Pospite listovima bosiljka.