Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 35 g smeđeg šećera
  • 35 g bijelog šećera
  • 2 g cimeta
  • 60 g kravljeg maslaca (hladnog)
  • 90 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 8 šljiva
  • 40 g šećera
  • 1-2 stručka limunovog timijana
  • 1/2 limuna

Priprema

  • 1. Za mrvice stavite brašno u posudu za miksanje, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Istucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.
  • 2. Za šljive karamelizirajte šećer u tavi. Dodajte na krupne kockice narezane šljive. Kuhajte ih dok ne omekšaju i ne promijene boju. Dodajte timijan i limunov sok. Promiješajte i maknite s vatre.  
  • 3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Presipajte šljive u kalupe za crem brule. Posipajte mrvicama. Pecite crumble dok mrvice ne postanu zlatno-smeđe, oko 20 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve