Opis

Način pripreme:

1. Za mrvice stavite brašno u posudu za miksanje, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Istucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.
2. Za šljive karamelizirajte šećer u tavi. Dodajte na krupne kockice narezane šljive. Kuhajte ih dok ne omekšaju i ne promijene boju. Dodajte timijan i limunov sok. Promiješajte i maknite s vatre.  
3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Presipajte šljive u kalupe za crem brule. Posipajte mrvicama. Pecite crumble dok mrvice ne postanu zlatno-smeđe, oko 20 minuta. 

Sastojci

Za mrvice

  • 35 g smeđeg šećera
  • 35 g bijelog šećera
  • 2 g cimeta
  • 60 g kravljeg maslaca (hladnog)
  • 90 g brašna
  • 1 prstohvat soli

Za šljive

  • 8 šljiva
  • 40 g šećera
  • 1-2 stručka limunovog timijana
  • 1/2 limuna

Povezani recepti