Crumble od šljiva s limunskim timijanom
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 35 g smeđeg šećera
- 35 g bijelog šećera
- 2 g cimeta
- 60 g kravljeg maslaca (hladnog)
- 90 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 8 šljiva
- 40 g šećera
- 1-2 stručka limunovog timijana
- 1/2 limuna
Priprema
- 1. Za mrvice stavite brašno u posudu za miksanje, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Istucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.
- 2. Za šljive karamelizirajte šećer u tavi. Dodajte na krupne kockice narezane šljive. Kuhajte ih dok ne omekšaju i ne promijene boju. Dodajte timijan i limunov sok. Promiješajte i maknite s vatre.
- 3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Presipajte šljive u kalupe za crem brule. Posipajte mrvicama. Pecite crumble dok mrvice ne postanu zlatno-smeđe, oko 20 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća