1. Pećnicu zagrijte na 200C/Plin 6.
  2. Jabuke operite i narežite na četvrtine, zatim uklonite sredinu i svaki komad narežite na dva dijela. Stavite ih u tavu, probajte okus i ako nisu dovoljno slatke, pospite šećerom. Dodajte žlicu vode ili jabučnog soka i kuhajte na srednje jakoj vatri otprilike pet minuta, sve dok jabuke ne postanu mekane.
  3. Smjesu jabuka prebacite u plitak kalup za pite.
  4. U procesoru za hranu miksajte maslac i brašno nekoliko sekundi, sve dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama.
  5. Umiješajte zobene pahuljice i smeđi šećer, te to pospite po skuhanim jabukama u kalupu za pite. Prebacite u pećnicu i pecite 30 minuta ili dok po vrhu ne postane hrskavo i zlatno smeđe boje.

Sastojci

  • 1kg Bramley jabuka
  • prstohvat šećera, po ukusu
  • 1 žlica vode ili jabučnog soka
  • 100g običnog brašna
  • 75g maslaca
  • 50g zobenih pahuljica
  • 100g demerara šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve