Crumble od jabuka
Recept iz: Nigel Slater
- Pećnicu zagrijte na 200C/Plin 6.
- Jabuke operite i narežite na četvrtine, zatim uklonite sredinu i svaki komad narežite na dva dijela. Stavite ih u tavu, probajte okus i ako nisu dovoljno slatke, pospite šećerom. Dodajte žlicu vode ili jabučnog soka i kuhajte na srednje jakoj vatri otprilike pet minuta, sve dok jabuke ne postanu mekane.
- Smjesu jabuka prebacite u plitak kalup za pite.
- U procesoru za hranu miksajte maslac i brašno nekoliko sekundi, sve dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama.
- Umiješajte zobene pahuljice i smeđi šećer, te to pospite po skuhanim jabukama u kalupu za pite. Prebacite u pećnicu i pecite 30 minuta ili dok po vrhu ne postane hrskavo i zlatno smeđe boje.
Sastojci
- 1kg Bramley jabuka
- prstohvat šećera, po ukusu
- 1 žlica vode ili jabučnog soka
- 100g običnog brašna
- 75g maslaca
- 50g zobenih pahuljica
- 100g demerara šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Nigel Slater
Voćni kompost crumble
Recepti Nigel Slater
Kolač od šljiva
Recepti Nigel Slater
Slatki luk s varivom od leće
Recepti Nigel Slater
Medena rebarca s anisom
Recepti Nigel Slater
Salata od skuše i slanine
Recepti Nigel Slater
Janjeće koljenice s inćunima
Recepti Nigel Slater
Piletina s marelicama i kokosovim mlijekom
Recepti Nigel Slater
Poširane kruške s keksima
Recepti Nigel Slater
Rajčice s kurkumom i jogurtom