Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 1 cijela riba, očišćena (kalifornijska pastrva ili losos)
  • 2 limuna, narezana na ploške
  • velika šaka peršina
  • 1 crveni luk, narezan na ploške
  • 5 češanja češnjaka, narezanih na ploške
  • 2 baguettea
  • sok 2 limuna
  • vlasac, nasjeckan
  • maslinovo ulje
  • krupna morska sol
  • mljeveni crni papar
  • 2 crvene paprike
  • 1 kocka sira feta
  • 4-5 listića metvice
  • 4-5 listića bosiljka
  • sok 2 limete
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Oštrim nožem zarežite kožu ribe.
  • 2. Utrobu nadjenite peršinom, ploškama limuna, većim dijelom crvenog luka i polovicom češnjaka.
  • 3. Posolite je i popaprite te prelijte maslinovim uljem.
  • 4. Na aluminijskoj foliji napravite podlogu od preostalih ploški limuna, crvenog luka i češnjaka, pa gore položite ribu.
  • 5. U nekoliko ureza u koži umetnite ploške limuna i češnjaka.
  • 6. Ribu čvrsto umotajte u dva sloja aluminijske folije.
  • 7. Omotanu ribu pecite na srednje jakoj temperaturi (ili neizravnoj toplini roštilja) oko 40 minuta ili dok je posve ne ispečete. Pečena se riba mora raspadati pod pritiskom vilice.
  • 8. Na roštilju pecite paprike za umak dok posve ne pocrne (10 minuta). Ostavite ih da se ohlade, pa nožem lagano ostružite pocrnjelu kožicu.
  • 9. Paprike, fetu, metvicu, bosiljak, malo maslinovog ulja i sok od limete ubacite u blender. Posolite ih i popaprite, pa sjedinite u gust umak.
  • 10. Kruh narežite na kriške (najbolji je kad par dana odstoji i stvrdne se).
  • 11. Lagano ga prepecite na roštilju, tavi ili u tosteru.
  • 12. Na prepečen kruh nanesite grumen umaka od pečene paprike.
  • 13. Pečenu ribu izvadite iz aluminijske folije (pazite na vruću paru). Otkinite komadičak ribe i ugnijezdite ga na crostini.
  • 14. Crostine ukrasite vlascem.

Povezani recepti

Vidi sve