Opis

Zagrijte pećnicu na grill funkciji.

Za bešamel, otopite maslac u posudi. Dodajte brašno i miješajte dok se ne zaprži. Postepeno dodavajte mlijeko. Povećajte temperaturu i mutite mutilicom dok se ne zgusne. Maknite s peći i dodajte prstohvat soli, papra, muškatnog oraščića, sir gruyere i senf i umutite.

Postavite 8 šnita kruha na  dva lima za pečenje. Premažite ravnomjerno svaku šnitu žlicom bešamel umaka, dodajte šnitu šunke i posipajte sirom. Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na grill postavci dok ne poprimi zlaćano smeđu boju

Sastojci

  • 25g maslaca
  • 25g brašna
  • 1¾ šalica vrućeg mlijeka
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 8 šnita šunke
  • 4 šake naribanog sira gruyere (ili cheddar)
  • 8 debljih šnita kiselog tijesta ili debelo narezanog bijelog kruha
  •  

Povezani recepti