Crni rižoto od sipa s gamberima
Recept iz: David Skoko
Priprema
1.Ljutiku nasjeckamo na sitno, posolimo i stavimo na vruće maslinovo ulje da se dinsta. Kada ljutika omekša dodamo rižu te tostiramo par minuta na suho.
٭rižu tostiramo da bi umanjili količinu škroba iz riže ali ipak osigurali da rižoto ostane kremast.
Podliti bijelim vinom i kad vino ispari malo temeljca te potom narezane sipe. Dodati crnilo,popapriti i dodati temeljca te nastaviti kuhati uz stalno miješanje.
2 min prije kraja kuhanja (riža se kuha sve skupa cca. 18 min.) mantekirati rižoto s malo maslaca.
Gambere kratko „okrenuti u tavi“ te položiti na servirani rižoto uz par listića svježeg ukrasnog peršina.
Sastojci
- Namirnice
- 300 g riže carnaroli
- 150 g ljutike
- 0.5 kg sipe
- 50 g maslinovog ulja
- 100 g vina
- 1 l ribljeg temeljca
- sol i papar
- peršin za dekoraciju
- 20 g crnila sipe
- 30 g maslaca
- 500 g gambera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima