Priprema
 
 
1.Ljutiku nasjeckamo na sitno, posolimo i stavimo na vruće maslinovo ulje da se dinsta. Kada  ljutika omekša dodamo rižu te tostiramo par minuta na suho.
 
٭rižu tostiramo da bi umanjili količinu škroba iz riže ali ipak osigurali da rižoto ostane kremast.  
 
Podliti bijelim vinom i kad vino ispari malo temeljca te potom narezane sipe.  Dodati crnilo,popapriti i dodati temeljca te nastaviti kuhati uz stalno miješanje. 
 
2 min prije kraja kuhanja (riža se kuha sve skupa cca. 18 min.) mantekirati rižoto s malo maslaca.
 
Gambere  kratko „okrenuti u tavi“ te položiti na servirani rižoto uz par listića svježeg ukrasnog peršina.
 



Sastojci

  • Namirnice
  • 300 g riže carnaroli
  • 150 g ljutike
  • 0.5 kg sipe
  • 50 g maslinovog ulja
  • 100 g vina
  • 1 l ribljeg temeljca
  • sol i papar
  • peršin za dekoraciju
  • 20 g crnila sipe
  • 30 g maslaca
  • 500 g gambera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve