Crni grah s maslinovim uljem i brbavicama
Recept iz: Maksut Aşkar
Priprema:
Ostavite brbavice da odleže u posudi vode u koju ste dodali morsku sol.
U lonac stavite maslinovo ulje.
Brbavice koje su odležale u vodi stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri. Ako se neke školjke ne otvore, nemojte ih koristiti.
Odrežite stabljiku komorača, a bijeli dio izrežite na 5-6 komada. Dodajte ga u lonac. Stabljiku razrežite na dva dijela i sve osim zelenog dijela s listovima dodajte u lonac.
Mrkvu izrežite na nekoliko komada, dodajte je školjkama i promiješajte.
Dodajte sjemenke komorača, izlomite koru cimeta na nekoliko dijelova i dodajte u smjesu.
Dodajte vodu, nekoliko cijelih stabljika peršina, sol i papar. Pokrijte poklopcem i ostavite da se pirja na laganoj vatri.
Svježi crni grah očistite rukama od vlakana, ako ih ima, i podijelite ga na 2-3 dijela.
Sastojci
- Za brbavice30 kom brbavica maslinovo ulje 1 komorač 2 mrkve 1 prstohvat sjemenki komorača 1 kom kore cimeta 1 l vode 6 grančica peršina sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Maksut Aşkar
Umak od jogurta sa sumakom i ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Češnjak s bitter čokoladom
Recepti Maksut Aşkar
Led od mesnog temeljca
Recepti Maksut Aşkar
Kompot od bresaka
Recepti Maksut Aşkar
Poriluk s maslinovim uljem
Recepti Maksut Aşkar
Mahmudije s piletinom
Recepti Maksut Aşkar
Pekmez od smokve s ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Salata sa smokvama i suhom govedinom
Recepti Maksut Aşkar
Limunada s ciklom