Crni grah s maslinovim uljem i brbavicama

Priprema:

Ostavite brbavice da odleže u posudi vode u koju ste dodali morsku sol.

U lonac stavite maslinovo ulje.

Brbavice koje su odležale u vodi stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri. Ako se neke školjke ne otvore, nemojte ih koristiti.

Odrežite stabljiku komorača, a bijeli dio izrežite na 5-6 komada. Dodajte ga u lonac. Stabljiku razrežite na dva dijela i sve osim zelenog dijela s listovima dodajte u lonac.

Mrkvu izrežite na nekoliko komada, dodajte je školjkama i promiješajte.

Dodajte sjemenke komorača, izlomite koru cimeta na nekoliko dijelova i dodajte u smjesu.

Dodajte vodu, nekoliko cijelih stabljika peršina, sol i papar. Pokrijte poklopcem i ostavite da se pirja na laganoj vatri.

 

Svježi crni grah očistite rukama od vlakana, ako ih ima, i podijelite ga na 2-3 dijela.

Sastojci

  • Za brbavice30 kom brbavica maslinovo ulje 1 komorač 2 mrkve 1 prstohvat sjemenki komorača 1 kom kore cimeta 1 l vode 6 grančica peršina sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve