Crêpe Suzette (palačinke u umaku od naranče)

Crêpes (tanke palačinke)

Pomiješajte brašno sa šećerom od šećerne trske. Uz miješanje postupno dolijevajte mlijeko tako da dobijete glatku smjesu. Umiješajte jaja i otopljeni maslac.

Tavu namažite s malo maslaca. Izlijte tijesto u tavu i tavu malo protresite. Pecite palačinke s obje strane oko 3 minute dok ne postanu zlatno-smeđe. Pečene palačinke stavite na tanjur.

 

Engleska krema s narančama

Namočite želatinu u hladnoj vodi. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Zagrijte sok od naranče i dodajte smjesu sa žumanjcima. Zagrijte uz miješanje do 85 °C. Naribajte koricu naranče u kremu i otopite u njoj namočenu želatinu.

 

Butterscotch (karamelizirani šećer)

Postupno karamelizirajte šećer u zagrijanom lončiću. Izlijte ga po papiru za pečenje tako da smjesa bude tanka. Kad se ohladi, narežite butterscotch na komadiće. Sameljite u blenderu tako da dobijete prah.

Ušećerena korica naranči

Prokuhajte vodu i šećer. Nožem za guljenje ogulite naranče, tako da ne gulite bijeli dio. Koricu narežite na tanke trakice i dodajte ih sirupu. Još jedanput prokuhajte. Koricu naranči sa sirupom čuvajte u zatvorenoj staklenci.


Umak od naranči

U zagrijanoj tavi postupno karamelizirajte sitno mljeveni šećer. Dodajte maslac i brzo umiješajte sok. Nagnite tavu, dodajte liker od naranče i flambirajte dok alkohol ne ispari.

Dovršetak

Dvaput preklopite palačinke i poslužite 3 na tanjuru. Poslužite s umakom, kriškama naranči, ušećerenom koricom naranči i butterscotchom. 

Sastojci

  • Crêpes (tanke palačinke)100 g brašna 25 g šećera od šećerne trske 200 g punomasnog mlijeka 125 g jaja prstohvat soli 50 g maslacaEngleska krema s narančama4 g želatine u listićima 70 g žumanjaka 35 g šećera 220 g soka od naranče 1 narančaButterscotch (karamelizirani šećer)200 g sitno mljevenog bijelog šećeraUšećerena korica naranči200 ml vode 200 g kristal-šećera 2 narančeUmak od naranče50 g sitno mljevenog bijelog šećera 1 žlica maslaca 200 g soka od naranče pola narančeDodatne potrepštine Maslac za pečenje palačinki četkica tava za palačinke aparat za gašenje požara

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve