Crème brûlée
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Zagrijte pećnicu
na 180 °C. Prerežite štapić vanilije po dužini i sastružite srž. Uzavrite
vrhnje s vanilijom i štapićem vanilije. Maknite lonac s vatre. Istucite
žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane gusta, blijeda i kremasta. Izvadite
štapić vanilije iz vrhnja. Umiješajte toplo vrhnje u istučene žumanjke. Ulijte
smjesu u čisti lonac. Kuhajte kremu na niskoj temperaturi uz stalno miješanje.
Ne dopustite da uzavri. Kuhajte dok se krema ne zgusne i počne lijepiti za
okruglu stranu žlice. Procijedite kremu i odmah je raspodijelite po zdjelicama.
Stavite zdjelice na lim za pečenje ili ravnu posudu. Dodajte vruću vodu tako da
su zdjelice 2/3 pod vodom te pustite da se peče 25 do 30 minuta u zagrijanoj
pećnici. Izvadite iz posude, pustite da se ohladi i držite u hladnjaku do
upotrebe. Pospite kremu šećerom. Plamenikom topite šećer dok ne porumeni ili
stavite posudice 10 cm ispod vrućih grijača pećnice te pustite da se šećer
otapa 4 do 5 minuta dok lagano ne porumeni.
Sastojci
- Sastojci1 štapić vanilije 350 ml vrhnja 4 žumanjka 50 g šećera 4 velike žlice trske
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom