Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prerežite štapić vanilije po dužini i sastružite srž. Uzavrite vrhnje s vanilijom i štapićem vanilije. Maknite lonac s vatre. Istucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane gusta, blijeda i kremasta. Izvadite štapić vanilije iz vrhnja. Umiješajte toplo vrhnje u istučene žumanjke. Ulijte smjesu u čisti lonac. Kuhajte kremu na niskoj temperaturi uz stalno miješanje. Ne dopustite da uzavri. Kuhajte dok se krema ne zgusne i počne lijepiti za okruglu stranu žlice. Procijedite kremu i odmah je raspodijelite po zdjelicama. Stavite zdjelice na lim za pečenje ili ravnu posudu. Dodajte vruću vodu tako da su zdjelice 2/3 pod vodom te pustite da se peče 25 do 30 minuta u zagrijanoj pećnici. Izvadite iz posude, pustite da se ohladi i držite u hladnjaku do upotrebe. Pospite kremu šećerom. Plamenikom topite šećer dok ne porumeni ili stavite posudice 10 cm ispod vrućih grijača pećnice te pustite da se šećer otapa 4 do 5 minuta dok lagano ne porumeni. 

Sastojci

  • Sastojci1 štapić vanilije 350 ml vrhnja 4 žumanjka 50 g šećera 4 velike žlice trske

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve