Opis
Način pripreme:
1. Narežite meso na tanke odreske i stanjite ih batom. Začinite solju i paprom. Između dva tanka odreska stavite krišku šunke i ementalera.
2. Lagano istucite jaja, a krušne mrvice pomiješajte s crvenom paprikom.
3. Uvaljajte „sendviče“ od mesa prvo u brašno, zatim ih umočite u razbijeno jaje i na kraju u krušne mrvice.
4. Ugrijte maslinovo ulje i maslac i kratko ispržite meso dok ne porumeni. Prebacite ga u tavicu.
3. Za bešamel napravite svijetli zapržak od maslaca i brašna. Ugrijte mlijeko i odjednom izlijte u brašno. Snažno miješajte dok ne nastane gladak umak. Dodajte žumanjke i promiješajte. Umak kuhajte nekoliko minuta i začinite indijskim oraščićem, solju i paprom.
4. Piletinu prelijte umakom, pospite naribanim sirom i jelo pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ne više od 20 minuta.
Sastojci
Sastojci
- 600 g svinjećeg karea
- 4 kriške šunke
- 4 kriške sira ementalera
- sol i papar po želji
- 2 jaja
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žličice začinske crvene paprike
- 3 žlice brašna
- 50 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- naribani sir za posipanje
Za bešamel
- 40 g kravljeg maslaca
- 2 žlice brašna
- 500 ml svježeg mlijeka
- 2 žumanjak
- 0.25 žličice svježe naribanog indijskog oraščića
- sol po želji