Cordon blue s bešamel umakom

Cordon blue s bešamel umakom

Opis

Način pripreme:

1. Narežite meso na tanke odreske i stanjite ih batom. Začinite solju i paprom. Između dva tanka odreska stavite krišku šunke i ementalera.

2. Lagano istucite jaja, a krušne mrvice pomiješajte s crvenom paprikom.

3. Uvaljajte „sendviče“ od mesa prvo u brašno, zatim ih umočite u razbijeno jaje i na kraju u krušne mrvice.

4. Ugrijte maslinovo ulje i maslac i kratko ispržite meso dok ne porumeni. Prebacite ga u tavicu.

3. Za bešamel napravite svijetli zapržak od maslaca i brašna. Ugrijte mlijeko i odjednom izlijte u brašno. Snažno miješajte dok ne nastane gladak umak. Dodajte žumanjke i promiješajte. Umak kuhajte nekoliko minuta i začinite indijskim oraščićem, solju i paprom.

4. Piletinu prelijte umakom, pospite naribanim sirom i jelo pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ne više od 20 minuta.

Sastojci

Sastojci

  • 600 g svinjećeg karea
  • 4 kriške šunke
  • 4 kriške sira ementalera
  • sol i papar po želji
  • 2 jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 žličice začinske crvene paprike
  • 3 žlice brašna
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • naribani sir za posipanje

Za bešamel

  • 40 g kravljeg maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 500 ml svježeg mlijeka
  • 2 žumanjak
  • 0.25 žličice svježe naribanog indijskog oraščića
  • sol po želji

Povezani recepti