Cordon blue s bešamel umakom

Način pripreme:

1. Narežite meso na tanke odreske i stanjite ih batom. Začinite solju i paprom. Između dva tanka odreska stavite krišku šunke i ementalera.

2. Lagano istucite jaja, a krušne mrvice pomiješajte s crvenom paprikom.

3. Uvaljajte „sendviče“ od mesa prvo u brašno, zatim ih umočite u razbijeno jaje i na kraju u krušne mrvice.

4. Ugrijte maslinovo ulje i maslac i kratko ispržite meso dok ne porumeni. Prebacite ga u tavicu.

3. Za bešamel napravite svijetli zapržak od maslaca i brašna. Ugrijte mlijeko i odjednom izlijte u brašno. Snažno miješajte dok ne nastane gladak umak. Dodajte žumanjke i promiješajte. Umak kuhajte nekoliko minuta i začinite indijskim oraščićem, solju i paprom.

4. Piletinu prelijte umakom, pospite naribanim sirom i jelo pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ne više od 20 minuta.

Sastojci

  • Sastojci600 g svinjećeg karea 4 kriške šunke 4 kriške sira ementalera sol i papar po želji 2 jaja 1 šalica krušnih mrvica 2 žličice začinske crvene paprike 3 žlice brašna 50 g maslaca 2 žlice maslinova ulja naribani sir za posipanjeZa bešamel40 g kravljeg maslaca 2 žlice brašna 500 ml svježeg mlijeka 2 žumanjak 0.25 žličice svježe naribanog indijskog oraščića sol po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve