Cordon blue s bešamel umakom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Narežite meso na tanke odreske i stanjite ih batom. Začinite solju i paprom. Između dva tanka odreska stavite krišku šunke i ementalera.
2. Lagano istucite jaja, a krušne mrvice pomiješajte s crvenom paprikom.
3. Uvaljajte „sendviče“ od mesa prvo u brašno, zatim ih umočite u razbijeno jaje i na kraju u krušne mrvice.
4. Ugrijte maslinovo ulje i maslac i kratko ispržite meso dok ne porumeni. Prebacite ga u tavicu.
3. Za bešamel napravite svijetli zapržak od maslaca i brašna. Ugrijte mlijeko i odjednom izlijte u brašno. Snažno miješajte dok ne nastane gladak umak. Dodajte žumanjke i promiješajte. Umak kuhajte nekoliko minuta i začinite indijskim oraščićem, solju i paprom.
4. Piletinu prelijte umakom, pospite naribanim sirom i jelo pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ne više od 20 minuta.
Sastojci
- Sastojci600 g svinjećeg karea 4 kriške šunke 4 kriške sira ementalera sol i papar po želji 2 jaja 1 šalica krušnih mrvica 2 žličice začinske crvene paprike 3 žlice brašna 50 g maslaca 2 žlice maslinova ulja naribani sir za posipanjeZa bešamel40 g kravljeg maslaca 2 žlice brašna 500 ml svježeg mlijeka 2 žumanjak 0.25 žličice svježe naribanog indijskog oraščića sol po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom