Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 200 g kvalitetne tamne couverture čokolade
  • Kocke leda

Priprema

  • 1. Temperirajte čokoladu u plastičnoj zdjeli u mikrovalnoj pećnici zagrijavajući po 30 sekundi, uz miješanje između zagrijavanja. Kad dobijete pola čvrste i pola otopljene čokolade, izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte da se čvrsta tvar potpuno rastopi.
  • 2. Stavite kocke leda u zdjelu.
  • 3. Prebacite temperiranu čokoladu u vrećicu za istiskivanje kojoj ste odrezali dio vrha.
  • 4. Istisnite čokoladu na led i oblikujte jedinstvene ukrase.
  • 5. Neka malo odstoje pa ih uklonite s leda.
  • 6. Ponovite proces za izradu još ukrasa.

Povezani recepti

Vidi sve