Čokoladni ukrasi s ledom
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 200 g kvalitetne tamne couverture čokolade
- Kocke leda
Priprema
- 1. Temperirajte čokoladu u plastičnoj zdjeli u mikrovalnoj pećnici zagrijavajući po 30 sekundi, uz miješanje između zagrijavanja. Kad dobijete pola čvrste i pola otopljene čokolade, izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte da se čvrsta tvar potpuno rastopi.
- 2. Stavite kocke leda u zdjelu.
- 3. Prebacite temperiranu čokoladu u vrećicu za istiskivanje kojoj ste odrezali dio vrha.
- 4. Istisnite čokoladu na led i oblikujte jedinstvene ukrase.
- 5. Neka malo odstoje pa ih uklonite s leda.
- 6. Ponovite proces za izradu još ukrasa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća