Čokoladni truffles
Recept iz: Jamie Oliver
Način pripreme:
1. Vrhnje ulijte u lonac i ostavite da se ugrije, ali ne treba proključati.
2. Uklonite vrhnje s vatre i dodajte maslac. Promiješajte dok se ne rastopi. Naribajte koru od mandarine i dodajte.
3. Razmrvite čokoladu i dodajte u posudu. Po njoj izlijte toplo vrhnje i polako miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soli i čašicu alkohola – brandyja, viskija ili votke. Miješajte dok ne postane glatko i ostavite smjesu u hladnjaku dva sata.
4. Na pladnju poslužite posudu sa smjesom za truffles, bocu Vin Santa, posudicu mljevenih orašastih plodova – badema, lješnjaka, oraha, posudicu s tri žlice kakaa, piškote ili kekse. Stavite i šalicu vruće vode sa žličicom te čačkalice za zube. Svatko po svojem ukusu može napraviti truffles, tako da žličicom zagrebe od smjese.
Sastojci
- Sastojci300 ml tekućeg vrhnja 300 g tamne čokolade 1 žlica maslaca 1 žlica naribane kore od mandarine 1 prstohvat soli 1 čašica brandyjaZa posluživanje100 g mljevenih orašastih plodova 3 žlice kakaa 1 boca Vin Santa ili drugog desertnog vina piškote ili keksi
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom