Čokoladni truffles

Način pripreme:

1. Vrhnje ulijte u lonac i ostavite da se ugrije, ali ne treba proključati.

2. Uklonite vrhnje s vatre i dodajte maslac. Promiješajte dok se ne rastopi. Naribajte koru od mandarine i dodajte.

3. Razmrvite čokoladu i dodajte u posudu. Po njoj izlijte toplo vrhnje i polako miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soli i čašicu alkohola – brandyja, viskija ili votke. Miješajte dok ne postane glatko i ostavite smjesu u hladnjaku dva sata.

4. Na pladnju poslužite posudu sa smjesom za truffles, bocu Vin Santa, posudicu mljevenih orašastih plodova – badema, lješnjaka, oraha, posudicu s tri žlice kakaa, piškote ili kekse. Stavite i šalicu vruće vode sa žličicom te čačkalice za zube. Svatko po svojem ukusu može napraviti truffles, tako da žličicom zagrebe od smjese. 

Sastojci

  • Sastojci300 ml tekućeg vrhnja 300 g tamne čokolade 1 žlica maslaca 1 žlica naribane kore od mandarine 1 prstohvat soli 1 čašica brandyjaZa posluživanje100 g mljevenih orašastih plodova 3 žlice kakaa 1 boca Vin Santa ili drugog desertnog vina piškote ili keksi

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve