Čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Opis

Način pripreme:

1. Vrhnje ulijte u lonac i ostavite da se ugrije, ali ne treba proključati.

2. Uklonite vrhnje s vatre i dodajte maslac. Promiješajte dok se ne rastopi. Naribajte koru od mandarine i dodajte.

3. Razmrvite čokoladu i dodajte u posudu. Po njoj izlijte toplo vrhnje i polako miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soli i čašicu alkohola – brandyja, viskija ili votke. Miješajte dok ne postane glatko i ostavite smjesu u hladnjaku dva sata.

4. Na pladnju poslužite posudu sa smjesom za truffles, bocu Vin Santa, posudicu mljevenih orašastih plodova – badema, lješnjaka, oraha, posudicu s tri žlice kakaa, piškote ili kekse. Stavite i šalicu vruće vode sa žličicom te čačkalice za zube. Svatko po svojem ukusu može napraviti truffles, tako da žličicom zagrebe od smjese. 

Sastojci

Sastojci

  • 300 ml tekućeg vrhnja
  • 300 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica naribane kore od mandarine
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čašica brandyja

Za posluživanje

  • 100 g mljevenih orašastih plodova
  • 3 žlice kakaa
  • 1 boca Vin Santa ili drugog desertnog vina
  • piškote ili keksi

Povezani recepti