Opis

NAČIN PRIPREME

  1. U velikoj posudi za miješanje umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Umiješajte mascarpone i vaniliju dok se ne sjedine i ostavite sa strane. U čistoj posudi umutite bjelanjke u čvrst snijeg. U smjesu od žumanjaka dodajte veliku žlicu tučenih bjelanjaka i promiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka i lagano izmiješajte.
  2. Na dno zdjelice rasporedite piškote. Namočite ih u espresso i poprskajte s malo desertnog vina ili marsale. Pažljivo premažite sloj smjese mascarponea i pospite komadićima tamne čokolade, a zatim premažite nekoliko žlica karamele ili dulce de lechea.
  3. Ponovite s ostatkom sastojaka, završavajući završnim slojem mješavine mascarpone. Pospite s malo kakaa u prahu i ukrasite ostatkom tamne i bijele čokolade. Ohladite do posluživanja.

Sastojci

SASTOJCI

  • 6 velikih jaja iz slobodnog uzgoja, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
  • 175 g caster šećera
  • 750g mascarpone sira
  • 1½ žličice ekstrakta vanilije
  • 375 g piškota
  • 500 ml espressa
  • Dobro poprskati desertnim vinom ili marsalom
  • 450g tamne čokolade, naribane na velike komade (najbolje kvalitete)
  • 2 x 400 g konzerve karamele ili dulce de leche
  • Poprskati kakao prahom
  • 100 g bijele čokolade, naribati na velike komade

 

TREBAT ĆE VAM

  • Velika posuda za miješanje
  • Srednja posuda za miješanje
  • Zdjela za serviranje (prozirna da se vide slojevi)

Povezani recepti