Čokoladni tiramisu
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan donosi vam odlične recepte za brzo gotova jela! Osobito je prepoznatljiv po svojim ukusnim mesnim jelima u kojima će svi uživati.
Sastojci
- 6 velikih jaja iz slobodnog uzgoja, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
- 175 g caster šećera
- 750g mascarpone sira
- 1½ žličice ekstrakta vanilije
- 375 g piškota
- 500 ml espressa
- Dobro poprskati desertnim vinom ili marsalom
- 450g tamne čokolade, naribane na velike komade (najbolje kvalitete)
- 2 x 400 g konzerve karamele ili dulce de leche
- Poprskati kakao prahom
- 100 g bijele čokolade, naribati na velike komade
Priprema
- 1. U velikoj posudi za miješanje umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti.
- 2. Umiješajte mascarpone i vaniliju dok se ne sjedine i ostavite sa strane.
- 3. U čistoj posudi umutite bjelanjke u čvrst snijeg. U smjesu od žumanjaka dodajte veliku žlicu tučenih bjelanjaka i promiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka i lagano izmiješajte.
- 4. Na dno zdjelice rasporedite piškote. Namočite ih u espresso i poprskajte s malo desertnog vina ili marsale.
- 5. Pažljivo premažite sloj smjese mascarponea i pospite komadićima tamne čokolade, a zatim premažite nekoliko žlica karamele ili dulce de lechea.
- 6. Ponovite s ostatkom sastojaka, završavajući završnim slojem mješavine mascarpone. Pospite s malo kakaa u prahu i ukrasite ostatkom tamne i bijele čokolade. 7. Ohladite do posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom