Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

 

Sastojci

  • 425g cijelih lješnjaka
  • 1 žličica morske soli
  • 1 ½ žličica meda
  • 1 ½ žlica ulja od lješnjaka ili kikirikija
  • 150g mliječne čokolade visoke kvalitete

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 160°C. Na lim obložen papirom za pečenje stavite lješnjake i tostirajte ih 15-20 minuta ili dok se ljuskice ne odvoje od ploda. Ako ljuskice previše prianjaju za plod, nastavite ih tostirati dok ne popuste.
  • Izvadite lješnjake iz pećnice i ostavite da se hlade.
  • Nakon hlađenja ih protrljajte čistim kuhinjskim ručnikom, kako bi ljuskice otpale. Također ih možete staviti u posudu za cijeđenje salate i provrtjeti dok ljuskice ne otpadnu.
  • U procesor za hranu stavite ohlađene lješnjake, sol i med, te na visokoj brzini miksajte jednu minutu kako bi se sjedinili. Ostružite stijenke zdjele.
  • Vratite poklopac i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka, uz postupno ulijevanje ulja.
  • Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi, između svakog intervala pomiješajte dok se sve ne otopi.
  • U smjesu dodajte čokoladu i nastavite miksati. Kada se sve sjedini, stavite u staklenke i zatvorite.
  • Namaz se može čuvati i do 8 tjedana na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve