1. Pećnicu zagrijte na 180C. Šalice premažite mekim maslacem, tako da kistom radite poteze od dna prema vrhu, pospite sitnim šećerom i stavite u hladnjak.
  2. Čokoladu otopite u zdjeli iznad lonca s kipućom vodom.
  3. Pomiješajte žumanjak i škrobno brašno, zagrijte mlijeko i sve skupa pomiješajte, vratite na vatru i kuhajte dok se ne formira gusta, glatka pasta.
  4. Pastu pomiješajte s otopljenom čokoladom.
  5. Na srednjoj brzini miksajte bjelanjke, dodajte šećer iz tri puta, dok se ne formiraju meki vrhovi.
  6. Nježno izmiješajte obje smjese, ali pazite da ne izbijete previše zraka iz smjese.
  7. Šalice napunite smjesom uz pomoć žlice, zatim šalicu lupnite par puta od površinu kako biste uklonili zrak, a višak uklonite stražnjom stranom noža.
  8. Palcem prođite po rubu šalice, kako biste očistili rub, te pecite na 180C, 15 minuta.
  9. Dok je nabujak u pećnici, u zdjelu stavite vrhnje, kiselo vrhnje i vaniliju, te miksajte dok se krema ne učvrsti, čuvajte u hladnjaku.
  10. Kada je nabujak gotov, izvadite iz pećnice, pospite kakaom u prahu i poslužite s tučenom kremom.

Sastojci

  • 200g čokolade sa 70% udjelom kakaa
  • 200ml mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 10g škrobnog brašna
  • 6 bjelanjaka
  • 80g sitnog šećera
  • Mekog maslaca za premaz šalica
  • Za kremu:
  • 100ml svježeg vrhnja
  • 50g kiselog vrhnja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve