Čokoladni muffini s pekan orasima i glazurom od javorovog sirupa
Priprema:
1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C, a dno kalupa za muffine obložite papirnatim košaricama.
2. U velikoj posudi ili u stajaćem električnom mikseru kremasto umutite maslac.
3. Dodajte šećer i tucite dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite, zatim dodajte čokoladu i pekan orahe te umiješajte brašno da se sve poveže.
4. Raspodijelite tijesto po kalupima za muffine tako da svaki napunite tri četvrtine.
5. Pecite oko 25 minuta ili dok odozgo ne poprime zlatnu boju i postanu lagano elastični na dodir.
6. Prebacite kalup na žičanu rešetku i svaki muffin premažite s malo javorova sirupa.
7. Pustite da se hladi pet minuta. Zatim izvadite iz kalupa i stavite na žičanu rešetku da se ohladi do kraja.
Sastojci
- Muffini200 g maslaca 200 g finog šećera 4 jaja 100 g mliječne ili tamne čokolade u kapljicama ili razlomljene na komadiće 75 g pekan oraha 200 g brašna s praškom za pecivo 250 ml javorova sirupa
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom