Čokoladni muesli-prutići
Sastojci:
Čokoladni muesli-prutići
- 340 g kikiriki maslaca
- 170 g meda
- 170 ml kokosova ulja
- 120 g tamne čokolade
- 50 g grožđica
- 170 g mueslija
- 85 g kokosova brašna
- 200 g bijele čokolade
Dodatno je potrebno: kalup za pečenje, maslac za mašćenje, masni papir za pečenje
Priprema:Čokoladni muesli-prutići
Rastopite kikiriki maslac s medom i kokosovim uljem na laganoj vatri. Nasjeckajte čokoladu nasitno. Maknite lonac s ploče. Dodajte grožđice, muesle, nasjeckanu čokoladu i kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promiješajte dok se čokolada ne rastopi. Namastite kalup za pečenje i prekrijte ga masnim papirom za pečenje. Nagrabite nadjev u kalup. Ostavite sat vremena da se stvrdne u hladnjaku.
Prutiće narežite na jednake komade.Tabliranje čokolade
Rastopite čokoladu na pari, pa dvije trećine izlijte na mramornu ploču. Čokoladu razmazujte paletnim nožem dok temperatura čokolade ne padne na oko 26 ºC. Nagrabite ohlađenu čokoladu i dobro je pomiješajte s ostatkom čokolade, miješajući hitrim pokretima. Ovdje pogledajte video o tabliranju čokolade. Umočite prutiće do pola u bijelu čokoladu, pa ih ostavite da se ocijede i da se čokolada stvrdne.