Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 132g šećera u prahu
  • 132g bademovog brašna
  • 20g Nizozemskog kakaa u prahu
  • 32ml vode
  • 132g sitnog (kotač) šećera
  • 45g bjelanjaka (A)
  • 50g bjelanjaka (B)
  • Jestive smeđe boje
  • Punjenje za makarone
  • 280g svježeg vrhnja
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 2g morske soli
  • 350g tamne čokolade visoke kvalitete

Priprema

  • Pripremite komad papira za pečenje koji stane na vaš lim za pečenje, na papir nacrtajte krugove promjera 40mm, ostavljajući dovoljno mjesta između svakog kruga.
  • Preokrenite papir. Možda ćete trebati pripremiti dva lima za pečenje. Možete staviti podlogu za pečenje na vrh papira ili istisnuti smjesu direktno na okrenuti papir.
  • Šećer u prahu i bademovo brašno stavite u procesor za hranu i sameljite u sitni prah. Dodajte kakao prah i ponovo sameljite. Smjesu izvadite iz procesora i prosijte u zdjelu.
  • U malom lončiću na srednje jakoj vatri zagrijte vodu i šećer. U zdjelu miksera stavite bjelanjke (A) (nemojte još početi miksati). Kada šećer i voda zakuhaju, polako krenite s miksanjem bjelanjaka i postupno povećavajte brzinu.
  • Kuhajte šećer i vodu do temperature od 118°C. (Ako nemate termometar, malu kap šećernog sirupa stavite u zdjelu ohlađene vode, ako je doseglo 118°C, pretvorit će se u mekanu podatnu kuglicu). V
  • reli sirup polako ulijte u istučene bjelanjke. Ne dozvolite da vrući šećerni sirup dotakne metlicu miksera.
  • Dodajte nekoliko kapi smeđe boje. Nastavite miksati smjesu za makarone dok se ne ohladi i počne podizati u zdjeli.
  • Dodajte bjelanjke (B) u prosijane suhe sastojke i promiješajte rukom. Kada smjesa za meringu naraste, izvadite zdjelu iz miksera i polovicu smjese umiješajte sa smjesom jaja i badema, zatim umiješajte ostatak. Smjesu za makarone prebacite u dresir vrećicu s 10mm okruglim nastavkom.
  • Na pripremljeni lim za pečenje istisnite smjesu unutar nacrtanih krugova. Kada ste sve istisnuli, lim lupite od radnu površinu kako bi se makaroni poravnali. Pecite na 160°C, otprilike 15-18 minuta.
  • Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Punjenje za makarone
  • U loncu zakuhajte vrhnje i pastu od vanilije. Vrelu smjesu prelijte po tamnoj čokoladi (koju ste stavili u zdjelu) i pomiješajte s lopaticom. Prekrijte plastičnom folijom koja dodiruje površinu smjese i ostavite na sobnoj temperaturi 1-2 sata ili dok ne postane teksture za istiskivanje. Ganache prebacite u jednokratnu dresir vrećicu s nastavkom debljine 12m. Preokrenite svaki drugi makaron na limu. Istisnite punjenje na makaron i preokrenuti dio stavite na vrh kako biste formirali sendvič.
  • Gotovi makaroni mogu biti čuvani u hladnjaku do četiri dana ili u zamrzivaču do šest tjedana. Makarone je najbolje pojesti ako ih izvadite iz hladnjaka i nekoliko sati ostavili na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve