Čokoladni makaroni

Čokoladni makaroni

Opis

  1. Pripremite komad papira za pečenje koji stane na vaš lim za pečenje, na papir nacrtajte krugove promjera 40mm, ostavljajući dovoljno mjesta između svakog kruga.
  2. Preokrenite papir. Možda ćete trebati pripremiti dva lima za pečenje. Možete staviti podlogu za pečenje na vrh papira ili istisnuti smjesu direktno na okrenuti papir.
  3. Šećer u prahu i bademovo brašno stavite u procesor za hranu i sameljite u sitni prah. Dodajte kakao prah i ponovo sameljite. Smjesu izvadite iz procesora i prosijte u zdjelu.
  4. U malom lončiću na srednje jakoj vatri zagrijte vodu i šećer. U zdjelu miksera stavite bjelanjke (A) (nemojte još početi miksati). Kada šećer i voda zakuhaju, polako krenite s miksanjem bjelanjaka i postupno povećavajte brzinu.
  5. Kuhajte šećer i vodu do temperature od 118°C. (Ako nemate termometar, malu kap šećernog sirupa stavite u zdjelu ohlađene vode, ako je doseglo 118°C, pretvorit će se u mekanu podatnu kuglicu). V
  6. reli sirup polako ulijte u istučene bjelanjke. Ne dozvolite da vrući šećerni sirup dotakne metlicu miksera.
  7. Dodajte nekoliko kapi smeđe boje. Nastavite miksati smjesu za makarone dok se ne ohladi i počne podizati u zdjeli.
  8. Dodajte bjelanjke (B) u prosijane suhe sastojke i promiješajte rukom. Kada smjesa za meringu naraste, izvadite zdjelu iz miksera i polovicu smjese umiješajte sa smjesom jaja i badema, zatim umiješajte ostatak. Smjesu za makarone prebacite u dresir vrećicu s 10mm okruglim nastavkom.
  9. Na pripremljeni lim za pečenje istisnite smjesu unutar nacrtanih krugova. Kada ste sve istisnuli, lim lupite od radnu površinu kako bi se makaroni poravnali. Pecite na 160°C, otprilike 15-18 minuta.
  10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Punjenje za makarone

U loncu zakuhajte vrhnje i pastu od vanilije. Vrelu smjesu prelijte po tamnoj čokoladi (koju ste stavili u zdjelu) i pomiješajte s lopaticom. Prekrijte plastičnom folijom koja dodiruje površinu smjese i ostavite na sobnoj temperaturi 1-2 sata ili dok ne postane teksture za istiskivanje. Ganache prebacite u jednokratnu dresir vrećicu s nastavkom debljine 12m. Preokrenite svaki drugi makaron na limu. Istisnite punjenje na makaron i preokrenuti dio stavite na vrh kako biste formirali sendvič.

Gotovi makaroni mogu biti čuvani u hladnjaku do četiri dana ili u zamrzivaču do šest tjedana. Makarone je najbolje pojesti ako ih izvadite iz hladnjaka i nekoliko sati ostavili na sobnoj temperaturi.

Sastojci

  • 132g šećera u prahu
  • 132g bademovog brašna
  • 20g Nizozemskog kakaa u prahu
  • 32ml vode
  • 132g sitnog (kotač) šećera
  • 45g bjelanjaka (A)
  • 50g bjelanjaka (B)
  • Jestive smeđe boje

Punjenje za makarone

  • 280g svježeg vrhnja
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 2g morske soli
  • 350g tamne čokolade visoke kvalitete

Povezani recepti