1. Otopite čokoladu visoke kvalitete i temperirajte je ako sadrži kakao maslac. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
 2. Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
 3. Napušite 12 balona za vodu na jednaku veličinu, ali ne previše.
 4. Napravite nešto slično vješalici na što ćete moći objesiti umočene balone, a da je dovoljno visoko da baloni vise na uzici. Ispod stavite komad papira za pečenje na koji čokolada s balona može kapljati.
 5. Umočite jednu stranu balona u otopljenu čokoladu. Zavežite čvor balona za uzicu s koje će visiti uz pomoć štipaljke za rublje ili sličnim. Dozvolite da balon poprimi oblik kaplje dok visi.
 6. Ostavite balone da vise 10 minuta dok se čokolada ne stvrdne.
 7. Skinite balone s uzice i stavite ih u hladnjak na maksimalno dvije minute prije nego nježno probušite svaki balon i odvojite čokoladne čašice.
 8. Ponovo zagrijte otopljenu čokoladu sušilom za kosu, uz miješanje, ako je potrebno. Prebacite bijelu čokoladu u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i odrežite jedan donji kut.
 9. Istisnite kap čokolade na komad papira za pečenje i stavite jednu čašicu na nju, to će poslužiti kao ljepilo na papiru i biti poslužiti kao postolje za labuda.
 10. Ostavite da ste stvrdnjava 5-10 minuta na sobnoj temperaturi.
 11. Nacrtajte pet silueta labuđeg vrata, veličine otprilike 8-10cm (napravite 1 za rezervu). Nacrtane siluete stavite ispod komada papira za pečenje. Uz pomoć crteža, istisnite 5 labuđih vratova na papir za pečenje. Ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta.
 12. Istisnite kap čokolade na zaobljeni dio još dvije čašice i zalijepite ih za bazu. Uz pomoć dvije čaše zadržite taj oblik dok se čokolada ne stisne.
 13. To će biti tijelo labuda. Istisnite malu točku čokolade na vrat labuda i spojite s tijelom. Dozvolite da se čokolada stvrdne i zatim poslužite s kuglicom vašeg omiljenog sladoleda!

Bilješka: Čokoladni labudovi mogu biti pripremljeni tjednima unaprijed, ako se čuvaju na hladnom mjestu u hermetički zatvorenoj posudi. Ostat će vam višak čokolade koju možete staviti na komad papira za pečenje i čvrsto zamotati. Tako je možete čuvati za sljedeći put. 

Sastojci

 • 300g bijele čokolade visoke kvalitete
 • Sladoled od vanilije za posluživanje
 • 12 balona za vodu

Priprema

  Povezani recepti

  Vidi sve