Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

 

Sastojci

  • 280 g čokolade s udjelom od 60% kakaa, nasjeckane
  • 12 žlica maslaca, nesoljenog
  • 4 veća jaja
  • 6 žlica šećera
  • 40 g sušenih malina, mljevenih
  • 60 ml tučenog vrhnja
  • Svježe maline, po želji

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C. U velikoj posudi zagrijavajte čokoladu i maslac na umjereno jakoj vatri dok se ne rastope. Umiješajte prstohvat soli pa maknite s vatre da se malo ohladi.
  • 2. Umutite jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu, gustu smjesu pa umiješajte ohlađenu mješavinu čokolade i maslaca.
  • 3. Razdijelite smjesu na posude i pecite oko 20 minuta ili dok kolači ne narastu. Kad se ohladi, stavite kolače na tanjure.
  • 4. Pospite ih prahom od malina, stavite šlag i poslužite sa svježim malinama.

Povezani recepti

Vidi sve