Čokoladni kolač s kruškama i zelenim sirom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje. i još je jedna njena zabavna kombinacija sira, ovaj put namjereno kao desertno jelo.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 10-12 obroka:3 kruške 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 125 g mekanog maslaca 100 g šećer u prahu 3 jaja 140 g brašna 20 g gustina 20 g kakaa 1 žličica praška za pecivo maslac i brašno za posipanje 1 vanilija
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Kruškama uklonite vrhove, izdubite ih i napunite sirom pa ponovno poklopite. Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
- 2. Brašno pomiješajte s kakaom, gustinom i praškom za pecivo.
- 3. U veliku posudu ulijte mlijeko i šećer u prahu, promiješajte pjenjačom, dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i ponovno promiješajte.
- 3. Dodajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo , prethodno ih prosijte. Neprestano miješajte.
- 4. Smjesu ulijte u kalup i u nju stavite kruške.
- 5. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko 35-40 minuta. Kolač je gotov kada ga probodete drvenim štapićem i na njega se ne zalijepi tijesto.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići