Opis
Način pripreme:
1. Kruškama uklonite vrhove, izdubite ih i napunite sirom pa ponovno poklopite. Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
2. Brašno pomiješajte s kakaom, gustinom i praškom za pecivo.
3. U veliku posudu ulijte mlijeko i šećer u prahu, promiješajte pjenjačom, dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i ponovno promiješajte.
3. Dodajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo , prethodno ih prosijte. Neprestano miješajte.
4. Smjesu ulijte u kalup i u nju stavite kruške.
5. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko 35-40 minuta. Kolač je gotov kada ga probodete drvenim štapićem i na njega se ne zalijepi tijesto.
Sastojci
Potrebni sastojci za 10-12 obroka:
- 3 kruške
- 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola)
- 125 g mekanog maslaca
- 100 g šećer u prahu
- 3 jaja
- 140 g brašna
- 20 g gustina
- 20 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- maslac i brašno za posipanje
- 1 vanilija