Čokoladni kolač s kruškama i zelenim sirom

Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje. i još je jedna njena zabavna kombinacija sira, ovaj put namjereno kao desertno jelo.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 10-12 obroka:3 kruške 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 125 g mekanog maslaca 100 g šećer u prahu 3 jaja 140 g brašna 20 g gustina 20 g kakaa 1 žličica praška za pecivo maslac i brašno za posipanje 1 vanilija

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Kruškama uklonite vrhove, izdubite ih i napunite sirom pa ponovno poklopite. Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
  • 2. Brašno pomiješajte s kakaom, gustinom i praškom za pecivo.
  • 3. U veliku posudu ulijte mlijeko i šećer u prahu, promiješajte pjenjačom, dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i ponovno promiješajte.
  • 3. Dodajte brašno, gustin, kakao i  prašak za pecivo , prethodno ih prosijte. Neprestano miješajte.
  • 4. Smjesu ulijte u kalup i u nju stavite kruške.
  • 5. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko 35-40 minuta. Kolač je gotov kada ga probodete drvenim štapićem i na njega se ne zalijepi tijesto.

Povezani recepti

Vidi sve