Čokoladni kolač s kruškama i zelenim sirom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje. i još je jedna njena zabavna kombinacija sira, ovaj put namjereno kao desertno jelo.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 10-12 obroka:3 kruške 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 125 g mekanog maslaca 100 g šećer u prahu 3 jaja 140 g brašna 20 g gustina 20 g kakaa 1 žličica praška za pecivo maslac i brašno za posipanje 1 vanilija
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Kruškama uklonite vrhove, izdubite ih i napunite sirom pa ponovno poklopite. Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
- 2. Brašno pomiješajte s kakaom, gustinom i praškom za pecivo.
- 3. U veliku posudu ulijte mlijeko i šećer u prahu, promiješajte pjenjačom, dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i ponovno promiješajte.
- 3. Dodajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo , prethodno ih prosijte. Neprestano miješajte.
- 4. Smjesu ulijte u kalup i u nju stavite kruške.
- 5. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko 35-40 minuta. Kolač je gotov kada ga probodete drvenim štapićem i na njega se ne zalijepi tijesto.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha