Čokoladni kolač s kruškama i zelenim sirom

Čokoladni kolač s kruškama i zelenim sirom

Opis

Način pripreme:

1. Kruškama uklonite vrhove, izdubite ih i napunite sirom pa ponovno poklopite. Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.

2. Brašno pomiješajte s kakaom, gustinom i praškom za pecivo.

3. U veliku posudu ulijte mlijeko i šećer u prahu, promiješajte pjenjačom, dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i ponovno promiješajte.

3. Dodajte brašno, gustin, kakao i  prašak za pecivo , prethodno ih prosijte. Neprestano miješajte.

4. Smjesu ulijte u kalup i u nju stavite kruške.

5. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko 35-40 minuta. Kolač je gotov kada ga probodete drvenim štapićem i na njega se ne zalijepi tijesto.

 

Sastojci

Potrebni sastojci za 10-12 obroka:

  • 3 kruške
  • 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola)
  • 125 g mekanog maslaca
  • 100 g šećer u prahu
  • 3 jaja
  • 140 g brašna
  • 20 g gustina
  • 20 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • maslac i brašno za posipanje
  • 1 vanilija

Povezani recepti