Opis

  1. U pećnici zagrijte lim za pečenje na 50°C. Uskršnja jaja prerežite oštrim nožem na pola. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i stavite ga na kuhinjsku krpu na radnoj površini.
  2. Uzmite dvije polovice prerezanih jaja i stavite na lim onu stranu koju ste rezali, kako biste rastopili rub i stvorili oblik kokosa. Ostavite ih na sobnoj temperaturi.
  3. U zdjeli, miksajte prosijani šećer u prahu skupa s kokosovim brašnom. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok limuna, te pomiješajte dok se ne sjedini. Ako vam je smjesa previše ljepljiva, dodajte još kokosovog brašna; ako vam je presuha, dodajte kondenziranog mlijeka.
  4. Žličicom zagrabite malu količinu smjese i stavite u svaku polovicu jajeta, te premažite unutrašnjost jajeta s vanjskom stranom žličice, kako biste stvorili sloj kokosa.
  5. Kada ste premazali unutrašnjost svih jaja, stavite ih u hladnjak na 10 minuta.
  6. Uz pomoć četkice s čvrstim vlaknima ili žičanim vlaknima, nježno četkajte vanjski dio čokoladnog jajeta, sve dok ne počne nalikovati na kokos.
  7. Ovu poslasticu možete napraviti tjedan dana unaprijed. Možda ćete ih morati još jednom “iščetkati” prije posluživanja.

Sastojci

  • 6 Uskršnjih jaja od mliječne čokolade (glatkih)
  • 165 g šećera u prahu
  • 150 g kokosovog brašna
  • 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica soka od limuna

Povezani recepti