Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 6 Uskršnjih jaja od mliječne čokolade (glatkih)
  • 165 g šećera u prahu
  • 150 g kokosovog brašna
  • 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica soka od limuna

Priprema

  • U pećnici zagrijte lim za pečenje na 50°C. Uskršnja jaja prerežite oštrim nožem na pola. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i stavite ga na kuhinjsku krpu na radnoj površini.
  • Uzmite dvije polovice prerezanih jaja i stavite na lim onu stranu koju ste rezali, kako biste rastopili rub i stvorili oblik kokosa. Ostavite ih na sobnoj temperaturi.
  • U zdjeli, miksajte prosijani šećer u prahu skupa s kokosovim brašnom. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok limuna, te pomiješajte dok se ne sjedini. Ako vam je smjesa previše ljepljiva, dodajte još kokosovog brašna; ako vam je presuha, dodajte kondenziranog mlijeka.
  • Žličicom zagrabite malu količinu smjese i stavite u svaku polovicu jajeta, te premažite unutrašnjost jajeta s vanjskom stranom žličice, kako biste stvorili sloj kokosa.
  • Kada ste premazali unutrašnjost svih jaja, stavite ih u hladnjak na 10 minuta.
  • Uz pomoć četkice s čvrstim vlaknima ili žičanim vlaknima, nježno četkajte vanjski dio čokoladnog jajeta, sve dok ne počne nalikovati na kokos.
  • Ovu poslasticu možete napraviti tjedan dana unaprijed. Možda ćete ih morati još jednom “iščetkati” prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve