Čokoladni kokosi
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 6 Uskršnjih jaja od mliječne čokolade (glatkih)
- 165 g šećera u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 125 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 1 žličica soka od limuna
Priprema
- U pećnici zagrijte lim za pečenje na 50°C. Uskršnja jaja prerežite oštrim nožem na pola. Izvadite lim za pečenje iz pećnice i stavite ga na kuhinjsku krpu na radnoj površini.
- Uzmite dvije polovice prerezanih jaja i stavite na lim onu stranu koju ste rezali, kako biste rastopili rub i stvorili oblik kokosa. Ostavite ih na sobnoj temperaturi.
- U zdjeli, miksajte prosijani šećer u prahu skupa s kokosovim brašnom. Dodajte kondenzirano mlijeko i sok limuna, te pomiješajte dok se ne sjedini. Ako vam je smjesa previše ljepljiva, dodajte još kokosovog brašna; ako vam je presuha, dodajte kondenziranog mlijeka.
- Žličicom zagrabite malu količinu smjese i stavite u svaku polovicu jajeta, te premažite unutrašnjost jajeta s vanjskom stranom žličice, kako biste stvorili sloj kokosa.
- Kada ste premazali unutrašnjost svih jaja, stavite ih u hladnjak na 10 minuta.
- Uz pomoć četkice s čvrstim vlaknima ili žičanim vlaknima, nježno četkajte vanjski dio čokoladnog jajeta, sve dok ne počne nalikovati na kokos.
- Ovu poslasticu možete napraviti tjedan dana unaprijed. Možda ćete ih morati još jednom “iščetkati” prije posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega